Інформацію про безкоштовну роздачу мастифів Юрій Бойко назвав фейком

13:57, 11 лют. 2019
 
Інформацію про безкоштовну роздачу мастифів Юрій Бойко назвав фейком

Тибетських мастифів з розплідника на території колишнього радіозаводу не роздають всім охочим.

Про це повідомив організатор закладу Юрій Бойко. Він пояснив, що собаки перебувають у нормальних умовах, хіба що частина з них відчула незручності через вивезені виконавчою службою вольєри. Учора користувачі соцмережі Facebook почали поширювати повідомлення про буцімто безкоштовну роздачу мастифів з розплідника.

Станом на цей час повідомлення поширило майже півтисячі людей. Ми зв`язалися із вказаною у повідомленні контактною особою Галиною, втім, вона не захотіла з нами спілкуватися.

На фото Юрій Бойко (фото архівне 2017 рік)

– По-перше, я набрав Галину, волонтера, на яку ссилаються, контактна особа. Вона: «я не в курсі, я не знала, я вибачаюся». Ніяких проблем немає, ніхто нічого не продає, ніхто нічого не збирається там роздавати або усипляти, як там пишуть в цьому пості, – прокоментував Суспільному телефоном Юрій Бойко, організатор собачого розплідника.

Нагадаємо, 31 січня у розпліднику тибетських мастифів виконавча служба разом з правоохоронцями демонтувала частину вольєрів. Це було примусове виконання рішення Рівненського міського суду щодо звільнення самовільно зайнятої землі.

З сьомого лютого двоє вилучених з розплідника цуценят передали на зберігання у стерилізаціний центр при «КАТП-1728» на невизначений термін. Як пояснив Юрій Бойко, їх власниця незабаром надасть виконавчій службі документи на мастифів, аби забрати їх з центру. В іншому випадку собак вилучатимуть через суд.