Аварія на вузькоколійці: що сталось із «кукушкою» та чи їздитиме потяг

11:33, 11 лют. 2019
 
Аварія на вузькоколійці: що сталось із «кукушкою» та чи їздитиме потяг

Про те, що у неділю потяг «Антонівка-Зарічне» під час руху здійснив аварійне гальмування, написав сайт «Володимирець.Сіті» із посиланням на пасажира. «Під час руху вагони раптово нахилились, а потяг здійснив аварійне гальмування. Тепловоз із двома вагонами з людьми зійшли з рейок, але не перекинулись. Подія трапилась посеред лісу недалеко від станції Володимирець, на території вирубки, ділянки для заготівлі деревини. Пасажири змушені були добиратись своїм ходом до Володимирця. Більша частина з них пішки йшли залізничним полотном вузькоколійки до Антонівки», – йдеться в інформації.

Ми зателефонували за номером у прес-службу «Львівської залізниці». Працівник, який не назвався, підтвердив лише факт аварії.

– Такий випадок справді трапився близько 15-ї години 40 хвилин. Станом навіть на вчора оперативно спрацювали відповідні служби, які прибули на місце події і рухомий склад було встановлено на рейки і він, – правда із трохи суттєвим запізненням, – продовжив рух до станції «Антонівка». Чи вплине це – на знаю, можливо, доведеться робити якусь технічну експертизу або зараз проводити за підсумками цього випадку, – пояснив чоловік.

Антонівський сільський голова Микола Петрук прокоментував ситуацію із вузькоколійкою так:


На фото Микола Петрук, 2015-й рік

– Ну, «кукушка» справна, у справному стані вона знаходиться, але вчора ремонтували цю путь, бо після морозу розійшлися, вода і те все – ремонтники проводять ремонт. Але буде йти вона по графіку так, як має бути – в середу,
– сказав посадовець.

Нагадаємо, вузькоколійна дорога “Антонівка-Зарічне” – найдовша у Європі діюча вузькоколійка, її відстань 106 кілометрів.

Головне фото – з архіву