Дефект на відремонтованій дорозі: чому так сталось та хто це виправляв (ФОТО)

20:09, 10 лют. 2019
 
Дефект на відремонтованій дорозі: чому так сталось та хто це виправляв (ФОТО)

На чотирикілометровому відрізку дороги в напрямку з Рівного на Костопіль біля Олександрії, яку здали в експлуатацію торік, утворився дефект, схожий на тріщину. Помітили це кілька днів тому і повідомили підрядника.

Про це Суспільному розповів заступник начальника Служби автодоріг в області Микола Козачок. Нагадаємо, виконувало роботи на цій ділянці товариство з обмеженою відповідальністю „Енергетично-дорожнє будівництво” із Черкаської області, загалом роботи вартували трохи більше 41-го мільйона гривень.

– Одна з підрядних організацій виконувала роботи по поточному середньому ремонту на автодорозі Н-25 «Городище-Рівне-Старокостянтинів» на 136-140-му кілометрах. І на одній ділянці на 138-му кілометрі (дорога біля Олександрії, ближче до Любомирки, за річкою Горинь у напрямку до полігона, – ред.) утворилось вилущування на проїжджій частині, довжиною близько 10-ти метрів і шириною близько 5-ти, місцями 10-ти сантиметрів. Люди повідомили Службу про те, що є руйнування, ми зв’язались із підрядником і повідомили їх про це. Вони мають гарантійне зобов’язання на три роки згідно з угодою, виїхали і ліквідували недоліки у суботу. Ми будемо спостерігати, як буде поводити себе дана ділянка дороги, і якщо будуть і надалі недоліки – підрядник зобов’язаний їх усувати. І так буде з кожним підрядником. Служба автодоріг за дані ремонтні роботи не платить, усе це – на гарантії, гарантійні терміни все таки діють – прокоментував Микола Козачок.

Ми також попросили заступника, який відповідає за експлуатаційне утримання доріг, пояснити, чому таке могло статись.

– Це стиковий шов, це якраз посередині дороги. Одна із причин така: для того, щоб зробити усю ширину полотна асфальтоукладником, який має бути шириною 9 метрів – то треба перекривати повністю рух. Тобто «скинути» 12 тисяч автомобілів за добу через Олександрію – ну це було неможливо, тому що і великоваговий, і всі – вони ту Олександрію рознесли б, можна так сказати. Через те спочатку роблять одну половину дороги, а потім другу половину дороги. Оце питання в нас навіть виникало по «Київ-Чоп» під Євро-2012, і «Azerkorpu» (азербайджанський підрядник, – ред.) на своїй ділянці заливали шви, – сказав Микола Козачок.

Фото ремонтних робіт Суспільному надав Микола Козачок

Суспільне також спробує у понеділок дізнатись у підрядника, що він думає з приводу цього дефекту та чи має побоювання, що відремонтована ним дорога може пошкодитись і в інших місцях. 

11 лютого. 16:00

Наразі за жодним номером, вказаним у відкритих джерелах, упродовж дня журналісти не змогли дотелефонуватись в офіс черкаської фірми.