У Рівному жінка-пішохід потрапила під маршрутку (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

15:43, 9 лют. 2019
 
У Рівному жінка-пішохід потрапила під маршрутку (ФОТО) (ОНОВЛЕНО)

ДТП сталась сьогодні близько 14:20 на вулиці Соборна неподалік органного залу. Відео Суспільному надіслали очевидці. Ось як прокоментувала подію прес-офіцерка поліції Ольга Ангелова:

- За попередньою інформацією, водій міської маршрутки не врахував дорожню обстановку та наїхав на жінку, яка перебігала дорогу у невстановленому місці. Її без свідомості забрала швидка, нині вона в реанімації. На місці події працює слідчий та патрульні поліцейські, – сказала прес-офіцерка.

17:15
Жінка наразі у свідомості в реанімації міської лікарні. Про це журналістам Суспільного повідомив завідувач відділення Валентин Королюк. Зі слів лікаря, у неї ізольована торакальна травма, множинні переломи ребер з обох боків.

- Поки що ситуація контрольована. Будемо вирішувати тактичні питання і, можливо, будемо переводити в торакальне відділення обласної лікарні, – сказав Валентин Королюк.

Довідково: торакальна травма – патологічний стан, зумовлений дією механічного ушкоджуючого фактора на грудну клітку, діафрагму й органи грудної порожнини, одним з основних синдромів якого є порушення функції зовнішнього дихання.

19:00
Ми попросили прокоментувати цей випадок адвоката Іллю Волошина, який у судах неодноразово стикався із подібними справами:

-По цивільному законодавству автомобіль – це джерело підвищеної небезпеки. Якщо авто збиває людину, навіть якщо водій і не бачив ту жінку, яка перебігала – у будь-якому випадку винен водій, бо він керував автомобілем, який є джерелом підвищеної небезпеки. Відповідно, він мав враховувати всі моменти, навіть те, що звідти могла вибігти жінка. Законодавство робить його автоматично винним, а потім при розгляді у суді ідуть пом’якшуючі обставини, що він був тверезим, що він дійсно не бачив ту жінку тощо. На пішохода правоохоронці теж мають право скласти адмінматеріали про перетин дороги в невстановленому місці, тобто вона теж є порушником. Після лікування, до речі, жінка матиме право звернутись до організації, де працює водій, із вимогою про компенсацію матеріальної шкоди, сказав адвокат.

Головне фото - зі спільноти "Rivne_1283"