"Самчук згадав деякі обставини": черговий розгляд справи про смертельну ДТП на Севастопольській (ВІДЕО)

20:22, 8 лют. 2019
 

Адвокати Василя Самчука, який у листопаді на вулиці Севастопольській у Рівному збив на бусі двох підлітків, і в якого в крові виявили 2,75 проміле алкоголю – оскаржують дії слідчого.

Останній відмовив у проведенні слідчого експерименту. Відтак просять зробити відтворення подій в максимально наближених умовах, за яких сталась ДТП, унаслідок якої загинула 16-річна Діана Петрук, а її ровесник Влад Тарар був важко травмований. Захисники Василя Самчука мотивують це тим, що він начебто згадав обставини події. 

16-річна Діана Петрук загинула в ДТП на Севастопольський 2 листопада 2018-го року. Захисники Василя Самчука, який збив двох підлітків, просять у слідчого судді провести слідчий експеримент. У цьому ж клопотанні вони оскаржують дії слідчого, бо той, буцімто, відмовив у попередньому клопотанні на слідчий експеримент, взявши до уваги той факт, що підозрюваний не пам’ятає обставни ДТП.

На фото Сергій Захожий

– На даний час підозрюваний Самчук згадав деякі обставини ДТП і готовий відтворити на місці вчинення ДТП, – каже захисних підозрюваного Сергій Захожий.

На фото Михайло Гончаров

– Ми за об’єктивність. Якщо наш підзахисний на місці може утворити рухи, якими він керував транспортним засобом, якщо він може відповідно на місці в тій обстановці, підтвердити, чи був стовп, чи він не мав освітлення, чи була певна ширина дороги, чи дійно він виконував певні рухи щодо керування, швидкості, – сказав інший захисник підозрюваного Михайло Гончаров.


На фото Борис Савчук

Представник родини Петруків, яка є потерпілою, Борис Савчук:

– З якою швидкістю він мав би їхати, коли нулюва видимість за правилами дорожнього руху? 



На фото слідчий  Іван Тумак

– Згідно скарги невідомо, які параметри може повідомити підозрюваний Самчук під час проведення слідчого експерименту. А просто зазначено "згадав деякі обставини". Це він згадав, скільки випив, чи який алкоголь вживав?, – каже Іван Тумак. – Я вам скажу більше, що підозрюваний, даючи покази, повідомив, що останнє, що він пам’ятає, як стояв біля "Озерянки". В нас є зафіксовано відеозапис його подальшої поведінки після наїзду, – слідчий Нацполіції області.

На фото Сергій Меркулов

Покійна Діана лежить в калюжі крові, а неповнолітній Тарар лежить перед фарами автомобіля, він навіть не підходить до них, – сказав Сергій Меркулов, представник Влада Тарара.Про яку адекватність, яке сприйняття? – Ваше питання – Що хочемо підвердити цим слідчим експериментом? Яка об’єктивність слідчого експерименту може бути?

Василя Самчука сьогодні на розгляді в суді не було. Його адвокат Михайло Гончаров пояснив, що не заперечував проти його присутності і не знає, чому не забезпечили його доставки з СІЗО. Слідчий суддя Сергій Наумов оголошує перерву. А до присутніх звертається тітка покійної Діани.

На фото Катерина Гузар

– Що ми тут робимо? В цій справі є найтяжча обставина – сп’яннія. І я прошу суд бути гуманним. Бо якби він був у тверезому стані, цієї страшної біди в нашій родині не трапилося б, – каже Катерина Гузар, тітка Діани Петрук.

Потерпілі та їхні захисники висловилися проти задоволення клопотання адвокатів підозрюваного. Слідчий суддя озвучити своє рішення має 11 лютого.

 

Читайте також по темі: Влада Тарара, якого збили на Севастопольській, лікують у Польщі