З розплідника тибетських мастифів забирають собак (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

14:45, 8 лют. 2019
 
З розплідника тибетських мастифів забирають собак (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Це відео відзняли вчора хлопці з «Нацкорпусу» на території колишнього радіозаводу. Поліція та відповідні служби приїхали, аби продовжити виконання судового рішення. Воно, нагадаємо, передбачає звільнення самовільно зайнятих площ від розплідника тибетських маститів.

Наразі Суспільне з’ясовує, куди перевезли самих собак та в яких умовах вони перебувають. Більше подробиць згодом.

15:00
Наразі два тибетських мастифа з території розплідника знаходяться у Стерилізаційному центрі "КАТП-1728"

Двоє цуценят тибетських мастифів, вилучених з собачого розплідника на колишньому радіозаводі, у Стерилізаціний центр при "КАТП-1728" передали на зберігання на невизначений термін.

Подальшу долю чотирьолапих має визначити суд, повідомила директорка центру Наталія Ющук. Вчора виконавча служба залучила працівників Стерилізаційного центру, аби виконати рішення суду і прибрати собак з території колишнього радіозаводу. За словами Наталії Ющук, у центрі є умови для нормального перебування лише двох таких собак. Їх привезли у центр і помістили у вольєр. Двоє цуценят, а це хлопчик та дівчинка, поводяться мирно, дозволяють себе гладити. Оскільки мастифи – це крупна порода, то харчуватимуть їх відповідно до розмірів, запевнила Наталія Ющук.

На фото Наталія Ющук

– Собак ми вибрали найбільш ласкавих, цуценята 11-12 місяців, вони не дорослі, не агресивні, тобто їх можна соціалізувати. Ми забрали їх згідно з рішенням суду. Жодної інформації про їх стан здоров’я, профілактичні щеплення нам не надали, тобто собаки не є власницькі. Юрій Бойко сказав, що це не його собаки, власника нам не надав, жодних документів. Кожна порода має особливості в харчуванні, чим годували їх – ми не знаємо. Це є спеціалізовані корми преміум-класу, ми їм будемо купувати для великих порід собак. Те, що ми зробили – це максимум дві собаки, більше наш Стеріалізаційний центр не осилить через те, що у нас достаньо безпритульних собак з міста. Ми їх взяли на невизначений термін. Щось робити з цими собаками ми можемо, лише з рішення суду, – каже Наталія Ющук.