Капремонт дороги від Рівного у бік Луцька: чиї тепер ями та коли повернуться білоруси (ВІДЕО)

19:14, 7 лют. 2019
 
Капремонт дороги від Рівного у бік Луцька: чиї тепер ями та коли повернуться білоруси (ВІДЕО)

Рівнянин Андрій Гочмановський сьогодні о 12:10 на ділянці траси в районі села Карпилівка при в`їзді у Рівне сьогодні знімав відео, аби показати поганий стан дороги.

Кадр із відео Андрія Гочмановського

– Просто атас, це не передати словами. Дорога у нас – суцільні ями, ями такі, що… і ось так ми "ліпимо" дороги, – коментує своє відео чоловік.

На записі видно, що на відрізку працювали шляховики. Микола Козачок, заступник начальника Служби автомобільних доріг області каже, що поки білоруська фірма «Дорожньо-Будівельний трест № 4 м. Брест» тимчасово призупинила капітальний ремонт однієї сторони цієї дороги, ями на протилежній почали латати працівники Рівненської ДЕД.

На фото Микола Козачок

– У них закінчився ордер і вони використали кошти, це було 65 мільйонів гривень, які передбачалися на минулий рік. Тому цього року вони приступлять за сприятливих погодних умов. Можливо – березень. Поки припинили вони утримання дороги, назад дорога переходить у Рівненську ДЕД – це «Рівнеоблавтодор», і сьогодні ремонт там ямковий робить Рівненська ДЕД,сказав під час прес-конференції заступник начальника Служби автомобільних доріг області Микола Козачок.

Прибувши о пів на другу дня на місце робіт, працівників Рівненської ДЕД ми вже не застали. За словами Миколи Козачка, за три дні вони мають «залатати» ями на дорозі протяжністю 750 метрів. Нагадаємо, що роботи на цій трасі білоруси розпочали 19 жовтня минулого року. Цьогоріч, зі слів пана Козачка, з держбюджету буде виділено ще 65 мільйонів гривень на продовження капремонту. Загалом білоруси мають відремонтувати шість з половиною кілометрів чотирьохсмугової дороги, яка вартуватиме 290 мільйонів гривень.