Дев’ятнадцятеро новачків у патрульній поліції: як сьогодні складали присягу (ВІДЕО)

13:41, 6 лют. 2019
 
Дев’ятнадцятеро новачків у патрульній поліції: як сьогодні складали присягу (ВІДЕО)

19-ро новопризначених патрульних поліцейських прийняли сьогодні присягу у Рівному. Один із новачків - Роман Кравчук, після присяги зробив пропозицію своїй коханій.

Світлана Колядич родом із Рокитнівського району. Навчалася на факультеті документальних комунікацій і менеджменту в РДГУ, після закінчення університету подала заявку в патрульну поліцію.

На фото Святлана Колядич

– Це була моя мрія з дитинства, я поставила собі ціль і йшла до неї. В мене все вийшло. Хочу служити та захищати свою країну, чекаю змін на краще. Чекаю, щоб люди з розумінням ставилися до поліцейських,– каже патрульна Світлана Колядич.

Патрульний Роман Ткачук після присяги освідчився коханій Світлані Шолудько. Обоє – зі Здолбунова.

На фото Роман освідчується Світлані
 
Хлопець розповідає, що ідея зробити дівчині пропозицію в цей день, у нього виникла спонтанно.
 
На фото Роман Ткачук
 
Вже довго зустрічаємося, хотілося, щоб дівчині було приємно і для себе, поважний день – день присяги. Вирішив так зробити, освідчитись, – каже Роман Ткачук.
 
На фото Світлана Шолудько

Це було сюрпризом, – зізнається тепер уже наречена Романа Світлана. Обговорювали це, але серйозно не відносилися, тому спонтанно. Надіюся, буде не небезпечно, відношусь дуже добре, бо він буде захищати Україну, нашу державу, зменшувати злочинність. 
На фото Сергій Дубінчук
 
Сергій Дубінчук перед тим, як прийняти присягу патрульного поліцейського, 5 років прослужив у Збройних силах України, був на Сході.

Луганська область, Старобільськ, Новоайдар і Станиця-Луганська. Це був 2016 рік. Вирішив піти в поліцію, більш цікаво. Допомагати людям, бути чимось корисним,каже він.

Сьогодні присягу прийняли 19 поліцейських: 6 дівчат та 13 хлопців. Керівник патрульної поліції області Сергій Мерчук розповів, що новачки почали навчання в жовтні. За його словами, у минулому році з патрульної поліції області пішли близько шести десятків людей, частина з них – через низьку зарплату.

На фото Сергій Мерчук

– Набори в патрульну поліцію тривають і надалі, вже з 1-го січня цього року була збільшена заробітна плата до 10200, тобто патрульному на 2000 збільшили зарплату і в перспективі, якщо він переходить в інші підрозділи – зарплата ще більша. Набори тривають, але вони не є такими чисельними, адже "штатка" в нас забита – понад 500 чоловік. Атестованих трішки менше, через те, що ми маємо і неатестованих (тобто частина працівників в управлінні є цивільними, - ред.). Але все ж таки конкурси зараз йдуть більш потужніші через те, що і заробітна плата, і соціальні пільги, і гарантії. По лізингу зараз хлопці почали займатись (у цьому випадку – купівля житла на пільгових умовах, коли частину оплачує держава, - ред. ) – це хороші плюси, які нам додало Міністерство внутрішніх справ. Надалі набори будуть тривати, вони будуть безперервними, але не такими чисельними. Тенденція до звільнення… так, в минулому році ми звільнили 30 працівників, це в тому числі і ті, які не закінчили навчання по академіях. І по власному бажанню приблизно стільки ж само людей звільнилось, оскільки була мала зарплата і так далі. З числа тих людей були також ті, яких ми звільняли. Але на місце тих приходять інші. У минулому році, якщо я не помиляюсь, 20 працівників у нас забрало Головне управління Нацполіції, дехто перевівся в інші підрозділи, хтось перевівся в іншу область через життєві обставини, – розповів керівник патрульної поліції області Сергій Мерчук.