У Рівному горів колишній ресторан "Istanbul" (ФОТО, ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

2:01, 4 лют. 2019
 
У Рівному горів колишній ресторан

Як повідомив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник, над ліквідацією на місці працює 6 одиниць спецтехніки ДСНС та більше трьох десятків рятувальників.

– Відрізок дороги вулиці Ст. Бандери, де розташовується ресторан, перекритий, на даний час відомостей про жертв та травмованих немає, – додав Дмитро Мельник.

Подробиці Суспільне повідомлятиме згодом по мірі їх з’ясування.

03:00
- На даний час пожежа ліквідована. Загиблих та постраждалих немає. Рятувальники проводять розбір конструкцій. На місці працюють фахівці ДСНС та поліція. Рятувальники запобігли вибуху приміщення колишнього ресторану, винісши з палаючої будівлі два вуглекислотних балони, - зазначив речник Служби порятунку області Дмитро Мельник.

Фото ГУ ДСНС в області

10.30

Пожежа в колишньому «Істанбулі». Основні тези від поліції:
- слідів підпалу наразі не знайшли, однак остаточно таку версію не відкидають;
- усе вказує на те, що пожежа виникла всередині закладу;
- власник на контакт зі слідчими не йде;
- закладу бракувало системи раннього виявлення пожежі, відтак на загорання служби; зреагували тільки після дзвінків людей.
Більше про це – у коментарі речника поліції області Антона Крука.

Люди, яких ми застали на місці сьогодні зранку, коментувати пожежу відмовилися.

З власних джерел нам стало відомо, що будівлю на розі вулиць Чорновола-Степана Бандери взяв в оренду підприємець Денис Косюга. Він планував відкрити тут ресторан грузинської кухні. Із журналістами чоловік спілкуватися відмовляється. Власник приміщення Юрій Фіш телефоном розповів, що ремонт орендар майже закінчив. Та додав: будівля була незастрахована. 

16:45 

Їх на території колишнього ресторану «Істанбул», який згорів вночі, криміналісти знайшли залишки автомобільних шин. Ці шини мають характерний запах паливно-мастильних матеріалів, розповів нам речник поліції області Антон Крук.

Тож тепер за фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу слідчі Рівненського відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюються особи, причетні до злочину.