Безкоштовне щеплення від кору: як у рівненських медзакладах проводили вакцинацію (ВІДЕО)

11:35, 2 лют. 2019
 
Безкоштовне щеплення від кору: як у рівненських медзакладах проводили вакцинацію (ВІДЕО)

Кабінети щеплень сьогодні з 8 до 14 години працювали у трьох центрах первинної медико-санітарної допомоги. Одночасно чергували сімейні лікарі та педіатри, аби оглянути охочих пройти вакцинацію.

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги "Північний", що на Фабричній,10 у Рівному кабінет вакцинації працював з 8 ранку. Тут вакцину від кору можуть отримати дорослі.

На фото Тетяна Пекарська

На даний момент сьогодні тільки черговий лікар працює. Йде до чергового лікаря, після обстеження, якщо є показники, що він здоровий, йде у третій кабінет і відразу вакцинується. А в такі дні, не обов`язково в суботу, у такі дні у нас постійно безкоштовно є ці прививки і постійно всі прищеплюються пацієнти, – розповіла медреєстраторка Тетяна Пекарська.

Сьогодні тут чергує два сімейних лікаря, які проводять огляд перед щепленням. Станом на 9.40 ранку жодного пацієнта журналісти Суспільного не застали. Хоча лікарка Іванна Карамач каже, що до цього вже встигла оглянути п’ятьох.

На фото Іванна Карамач

Одна дитина була і четверо дорослих. Попередньо проводимо огляд, вимірюємо температуру, оглядаємо, вислуховуємо легені, серце. Старшим вимірюємо артеріальний тиск. Щодня стабільно двоє людей є, що бажають зробити, – каже сімейна лікарка Іванна Карамач.

Щеплення проводять в кабінеті на першому поверсі, охочих вакцинуватися серед присутніх у коридорі теж немає. Медсестра Ірина Мельничук, яка проводить вакцинацію, на камеру говорити відмовилась, втім зазначила, що станом на 10:15 у неї було троє пацієнтів. 

А от в дитячій поліклініці №3 до кабінету щеплень була черга. На камеру батьки дітей говорити відмовились. Поза нею зазначили, що робити вакцинацію у суботу для них зручніше, ніж у будні дні. Сьогодні з 8:00 до 14:00 щеплення проводили також у медичних центрах "Центральний" та "Ювілейний". 

Чи працюватимуть кабінети щеплень у наступну суботу – поки невідомо. Як раніше повідомляв начальник міського управління охорони здоров`я Віктор Іськів, якщо кількість охочих буде великою, тоді вакцинування проти кору у вихідні дні відбуватиметься і надалі.