Екс-заступник прокурора Андрій Боровик не визнає порушення ПДР і оскаржує постанову у суді

9:24, 2 лют. 2019
 
Екс-заступник прокурора Андрій Боровик не визнає порушення ПДР і оскаржує постанову у суді

Андрій Боровик оскаржує постанову патрульних в Рівненському міському суді. Вчора мало відбутися перше засідання.

Як пояснив представник Андрія Боровика Володимир Гнатущенко, торік патрульна поліція зафіксувала, як екс-прокурор нібито порушив правила під час обгону на трасі з Рівного до Клевані. Він вважає, що правоохоронці не могли визначити порушення, адже не мали приладів для фіксування швидкості.

На фото адвокат Володимир Гнатущенко

– Їхав за автомобілем, який рухався зі швидкістю до 30 кілометрів на годину, він його об’їхав, бачачи спереду патрульну машину Нацполіції. Але він знав, що згідно правил вуличного руху він має право об’їхати перешкоду, при цьому аварійної ситуації він не склав, жодним транспортним засобам він не перешкоджав, – розповів представник позивача Володимир Гнатущенко.

Патрульний Максим Кирилюк чи інші представники сторони-відповідача на судове засідання не з’явилися. Тож суддя Лариса Смолій призначила розгляд на 6 березня. Представниця патрульної поліції Наталія Воєвода повідомила, що за попередньою інформацією, повістка до суду їм не надходила. Однак це слід уточнити в керівника батальйону, який зараз перебуває у відпустці. Деталі постанови вона не розповіла, адже Андрій Боровик на момент її оформлення не працював на посаді екс-прокурора і не є публічною особою.

На фото інспекторка патрульної поліції Наталія Воєвода

– Коментувати щось по цьому випадку ми зможемо тільки після рішення суду, – пояснила вона.

Нагадаємо, Андрій Боровик, обіймаючи посаду заступника прокурора Рівненської області, став головним фігурантом так званої справи "Бурштинової мафії". У липні 2016 року його затримали на робочому місці.

Затримання на робочому місці, фото 2016-го року

Чоловіка обвинувачують у створені організованого злочинного угруповування з метою контролю за нелегальним видобутком бурштину. Зараз справа перебуває на розгляді у Сихівському районному суді міста Львова. Андрій Боровик тим часом займається викладацькою діяльністю. Влітку він потрапив у ДТП на трасі Київ-Чоп.