Шляховики готуються до переметів на дорогах, складнощі очікують в суботу

18:32, 25 січ. 2019
 
Шляховики готуються до переметів на дорогах, складнощі очікують в суботу

На Рівненщині у суботу деякі дороги місцевого значення може перемести снігом.

Загалом шляховики готуються до погіршення погодних умов у ці вихідні, особливо це стосується завтрашнього дня. Про це у коментарі UA: Рівне розповів заступник начальника Служби автодоріг в області Микола Козачок.

На фото Микола Козачок

Так, ми отримали повідомлення, що на вихідні міняється погода, завтра сніг та хуртовина. Найскладніше, я думаю, буде не на міжнародних і державних дорогах, де буде додаткова техніка, а якраз на місцевих, бо можливі перемети. Загалом для очистки і оброблення доріг буде задіяно близько півсотні одиниць техніки. Так, було штормове попередження, найскладніше те, що вітер є східний, він набагато холодніший і температура має понизитись, а сніг на полях є, його буде здувати і будуть перемети. Сьогодні в обідню пору вже виїхала техніка, це Рівненська ДЕУ, Колоденська ДЕУ, Дубенська ДЕУ, працюють на «Київ-Чоп». Також працює Сарненська ДЕУ на дорогах «Київ-Ковель-Ягодин» та «Городище-Рівне-Старокостянтинів». Стан покриття задовільний, що стосується проїзду. У суботу просимо утриматись від поїздок без нагальної потреби, в іншому випадку виїжджати із заправленим баком, щоб у разі потреби прогрівати машину, із теплим чаєм і обов’язково в дорогу брати когось супутником, – сказав шляховик.

У обласному центрі з гідрометеорології черговий синоптик Катерина Лешундак розповіла, що завтра погода буде схожою на сьогоднішню, тобто йтиме сніг.

На фото Катерина Лешундак

– На дорогах буде зберігатись ожеледиця, видимість буде доброю, але іноді в опадах буде погіршуватись. Температура повітря вночі від 7 до 12 градусів морозу, вдень від 2 до 7 морозу. В наділю ще вночі сипатиме невеликий сніг, вдень опади мають припинитись. Температура – без змін. Потепління очікуємо з понеділка, вдень може бути 0 градусів. У понеділок-вівторок можуть бути опади у вигляді невеликого мокрого снігу та моросі, – зазначила синоптик.

Що ж до Рівного, то сьогодні з 12-ї години дня техніка міськШЕУ виїхала на посипку доріг. Про це повідомив керівник управління Віктор Климук, додавши, що снігопад посилився саме в післяобідню пору. З керівником ШЕУ ми спілкувалися о 17:30. Як пояснив Віктор Климук, для посипання використовують суміш відсіву з 15-ма відсотками солі. Насамперед техніка міськШЕУ працює на основних дорогах міста, підйомах та спусках. До роботи залучили 14 автомобілів, уночі мають вивести ще й трактори.

На фото Віктор Климук

– Ситуація непроста, опади тривають, ми виконуємо свою роботу. Попереднє посипання вулиць ми вже здійснили до цього, всі автомобілі здійснили по два виїзди на дану хвилину. Зараз виконуємо роботи по посипанню, ліквідації слизькості, а в нічний період будемо працювати по очищенню. Ще досить багато транспорту в місті, не дають можливість якісно виконувати роботу. Але в нічну зміну ми плануємо масове очищення, – сказав керівник комунального підприємства.