Жінку, яка спустила мастифа на поліцейських у Рівному, взяли під домашній арешт

10:53, 25 січ. 2019
 
Жінку, яка спустила мастифа на поліцейських у Рівному, взяли під домашній арешт

Жінку, яка 4-го січня на території радіозаводу спустила тибетського мастифа на поліцейських, суддя Рівненського міського суду Володимир Доля посадив під нічний домашній арешт, тобто з 22-ї до 6-ї.

Про це йдеться в ухвалі, оприлюдненій на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень. Стаття Кримінального кодексу України, за якою підозрюють працівницю розплідника – це «Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків – карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.» Також в ухвалі зазначено, що ця жінка, за показами трьох потерпілих та одного свідка, навмисне відпустили пса на поліцейських із командою «фас!».

Фото поліції, спецпризначенці на місці події

Слідство просило застосувати до неї цілодобовий домашній арешт, вважаючи, що в іншому випадку вона може впливати на покази свідків. Однак суддя не побачив достатніх аргументів сторони обвинувачення та прийняв рішення щодо застосування нічного домашнього арешту. Одним із аргументів було те, що у жінки є матір, яка самостійно не ходить і за якою та доглядає. Також в ухвалі вказано, що жінка є громадянкою України і уродженкою Російської Федерації.

За словами начальника відділу комунікації поліції області Антона Крука, відео самого інциденту відзняв на місці представник прокуратури, цей запис долучено до матеріалів кримінального провадження і оприлюдненню в ЗМІ він наразі не підлягає. Прокоментувати деталі справи речник поліції пообіцяв найближчим часом. Також ми намагаємось дізнатись ім’я адвоката підозрюваної, аби почути і його думку.

Як ми повідомляли раніше, 4 січня у Рівному поліцейський застрелив тибетського мастифа. Це сталося на території собачого розплідника на Данила Галицького. Тоді правоохоронці спільно із державним виконавцем, прокурором та юристом міськради на підставі ухвали суду проводили огляд земельної ділянки, яка належить місту. До цього залучили і спецпризначенців. Коли правоохоронці зайшли на територію розплідника, одна з працівниць нацькувала на них тибетського мастифа. За словами прес-офіцерки поліції Марії Юстицької, спецпризначинець здійснив спочатку попереджувальний постріл, а потім вистрелив у тварину. Жінка, яка спустила мастифа, втекла із місця події.

Нагадаємо, на території колишнього радіозаводу кілька років знаходиться розплідник мастифів, що належить Юрію Бойку. У липні 2018 року там було 380 собак. Договір оренди на земельну ділянку закінчився у листопаді 2014-го. Також є рішення суду від 2016 року, яке зобов’язує Юрія Бойка знести вольєри та звільнити ділянку.

На фото Юрій Бойко (скрін з сюжету від 25 вересня 2017р.)

25-го вересня 2017-го року власник собак Юрій Бойко, коли до нього прийшли представники виконавчої служби, в коментарі журналістам Суспільного заявив таке: «Знести можна, але яка доля цих собак? Треба їх спочатку приспати… але спершу доведеться присипляти мене, а потім моїх собак. Я нікому не дозволю до них доторкнутись».

На фото Юрій Бойко (скрін з сюжету від 25 вересня 2017р.)

Більше про це у сюжеті від 25 січня 2019-го року: