Готівка та сейфи – СБУ показала, що знайшли під час обшуків у керівництва судової адміністрації Рівненщини

13:24, 25 січ. 2019
 
Готівка та сейфи – СБУ показала, що знайшли під час обшуків у керівництва судової адміністрації Рівненщини

Служба безпеки України розслідує розкрадання бюджетних коштів та майна керівництвом Територіального управління судової адміністрації Рівненської області. Обшуки проводили не тільки у помешканні начальника адміністрації Віктора Вдовиченка, а й на робочому місці та нежитлових приміщеннях фігурантів та підприємців, які працювали з судовою адміністрацією. Про це СБУ повідомила у прес-релізі. Вдовиченко вважає, що правоохоронці діяли з порушеннями.

24 січня, як писало UA: Рівне, у помешканні начальника теруправління Державної судової адміністрації Віктора Вдовиченка пройшов обшук. Окрім підтвердження цього факту та кваліфікації кримінального провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України, правоохоронці нічого не повідомили.

Усі фото у матеріалі – прес-служби СБУ

25 січня СБУ оприлюднила фото з обшуків та описала деталі. Як йдеться у прес-релізі, обшуки проводили на робочому місці, у помешканнях та нежитлових приміщеннях фігурантів справи, а також у підприємців, які надавали послуги із забезпечення роботи судів у регіоні.

Слідство, як йдеться у повідомленні СБУ, триває у справі про розкрадання бюджетних коштів та майна, виділених для забезпечення роботи місцевих судів керівництвом теруправління Державної судової адміністарції у Рівненській області.

UA: Рівне вдалося поспілкуватися з начальником ТУ ДСА Віктором Вдовиченко, розмова відбулася в кабінеті начальника. Посадовець підтвердив, що готівку знайшли таки в нього.

– У вас знайшли готівку? – запитує журналістка.

– Так, – відповідає начальник Територіального управління Державної адміністрації Віктор Вдовиченко.

– У вас немає в декларації за минулий рік...

– За минулий рік ми ще декларацію не здавали.

– За 2017 рік.

– Будемо здавати декларацію за минулий рік і вона там обов‘язково буде.

– Скільки у вас готівки знайшли?

– Я не пам‘ятаю. Оскільки вони поступили в порушення кримінально-процесуального кодексу – винесли грошові кошти з хати до завершення обшуку і оформлення протоколу. При тому таємно винесли, нікого не попередивши і передали невідомо для мене кому, для яких осіб. Ми це з адвокатом, з учасниками усіма зазначили в протоколі відповідно. Це суттєве порушення, реально так як викрадення коштів. Я про це повідомив поліцію на 102, – каже Віктор Вдовиченко.

У декларації Віктор Вдовиченк за 2017-й рік вказав дохід за основним місцем роботи, – у судовій адміністрації, – 441 тисячу 981 гривню. Жодних готівкових коштів або коштів на банківських рахунках у декларації посадовець не вказав.

Детальніше інтерв’ю з начальником ТУ ДСА Віктором Вдовиченком читайте у наступних публікаціях UA: Рівне.