У Рівненському суді оскаржують підозри "Мокрому" та "Солов’ю". Суддя оголосила перерву (ВІДЕО)

11:45, 24 січ. 2019
 
У Рівненському суді оскаржують підозри

У Рівненському міському суді розглядають скарги щодо скасування підозр трьом підозрюваним у замаху на вбивство та підпалі редакції журналістських розслідувань. 24 січня суддя Кристина Ореховська розглянула дві скарги та оголосила перерви у розгляді до 1 лютого. Скаргу щодо підзозри Володимиру Шевчуку розглянуть 30 січня.

Представник підозрюваних у замаху на замовне вбивство та підпалі редакції журналістських розслідувань Володимира Шевчука на прізвисько "Большой", Ігоря Мокринського на прізвисько "Мокрий" та Володимира Соловйова подав скаргу до Рівненського міського суду, з метою скасування підозри. Самі ж підозрювані тим часом переховуються від органів слідства за межами країни.

24 січня скарги щодо Ігоря Мокринського та Володимира Соловйова розглядала суддя Рівненського міського суду Кристина Ореховська.

Інтереси усіх трьох підозрюваних представляє адвокат Олег Головчакбрат судді Рівненського міського суду Мар’яна Головчака, який нині перебуває у відрядженні на шість місяців у Шевченківсьому суді міста Києва та бере участь у конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду.

Адвокат підозрюваних Олег Головчак заявив, що усі підозри були вручені з процесуальними порушеннями

Спершу у засіданні розглядали скаргу щодо Володимира Соловйова. Як озвучили у судовому засіданні представник прокуратури та слідчий, Володимиру Соловйову інкримінують співучасть у замаху на вбивство. Про його причетність до підпалу редакції у його випадку не йдеться. 

У розгляді скарги щодо скасуванні підозри Володимиру Соловйову суддя Кристина Ореховська оголосила перерву на прохання представника прокуратури, аби слідство змогло долучити додаткові матеріали розслідування.

У судовому засіданні адвокат Олег Головчак заявив, що усі підозри були вручені з процесуальними порушеннями. За його словами, підозри мають бути скасовані, оскільки підозрювані невинні і не вчиняли інкримінованих їм злочинів.

Слідство у судовому засідданні представляв старший слідчий в особливо важливих справах слідчого управління головного управління Національної поліції у Рівненській області Олексій Білера, прокуратуру – прокурор відділу прокуратури Рівненської області Олександр Харечко

Наступною суд розглядав скаргу щодо підозри Ігорю Мокринському. За словами слідчого Олексія Білери, Ігоря Мокринського підозрюють у  організації підпалу редакції журналістських розслідувань "Четверта влада" і співучасті в організації замовного вбивства.

Суддя Рівненського міського суду Кристина Ореховська оголосила перерву для долучення додаткових матеріалів і у розгляді цієї скарги.

Наступні засідання щодо обох скарг призначені на 1 лютого 2019 року. Розгляд скарги щодо скасування підозри Володимиру Шевчуку, як повідомила суддя Ореховська, призначено на 30 січня. Розглядатиме скаргу слідчий суддя Володимир Доля.

Нагадаємо, 17 липня 2018 року рівненські правоохоронці інсценували вбивство громадянина Валентина Загороднюка на прізвисько "Щусь". Раніше, 22 лютого у Рівному підпалили редакцію журналістських розслідувань.

Підозрювані у скоєнні ряду злочинів, які нині переховуються від органів слідства: Ігор Мокринський "Мокрий", Володимир Шевчук "Большой", Володимир Соловйов

25 липня на прес-конференції поліція заявила, що затримала виконавців цих злочинів, які виявилися раніше судимими громадянами України. Замовники, за версією поліції, Володимир Шевчук та Ігор Мокринський. Ці особи, як повідомляла поліція, виїхали за межі країни. На сайті розшуку МВС вони зазначені як особи, що переховуються від органів влади. Згодом в поліції повідомили про ще одного підозрюваного – Володимира Соловйова, який зараз також перебуває у розшуку, як і інші співучасники.

На головному фото підозрювані Володимир Соловйов, Володимир Шевчук та Ігор Мокринський в образі "трьох богатирів" на картині з бурштину, яку знайшли під час обшуку у Володимира Шевчука. Фото з ФБ Сергія Волкова.