Малі рівняни для школярів з Авдіївки майстрували листівки-вітання до Дня Соборності України

19:15, 21 січ. 2019
 
Малі рівняни для школярів з Авдіївки майстрували листівки-вітання до Дня Соборності України

Рівненські школярі майстрували листівки-вітання до Дня Соборності України. Адресували їх знайомим ровесникам із Авдіївки. Майстер-клас ініціювала рівненська "Просвіта" і залучила до нього 60 учнів з усіх шкіл міста, у чиїх сім’ях, під час візиту до Рівного, гостювали діти зі Сходу. Цими поробками вони привітають ровесників зі Сходу із Днем Соборності. 

Жовто-блакитні листівки малі рівняни виготовляли власноруч: вирізали карту України, сердечка та голубів миру. 

Дизайн листівок розробила Тетяна Приймачек. Жінка розповідає, що державні кольори, жовтий і блакитний, обррала для того, щоб передати суть свята возз’єднання України.

Учениця ЗОШ №3 Іванна Бойко розповідає, що листівку, яку виготовляє відправить хлопчику, який торік гостював у їхній сім’ї:

Він був дуже товариським і веселим. Багато цікавого розповідав і те, як він живе. Трохи шкода, бо вони живуть не так як ми. І я хочу з чистим серцем це зробити, щоб він згадував. І сподіваюся, що все буде добре, що буде мир над головою.


Представниця управління освіти Рівного Людмила Грекул розповідає, що майстер-класи для рівненських школярів організовують почергово:

Зараз проходить майстер-клас перша група чоловік, на 14.00 – друга і на 3-тю годину інша. Уже є домовленість з відділом освіти Авдіївським про те, що вони їх отримають. І передадуть їх урочисто. Всі долучилися. Тому що їм цікаво. І вони підтримують зв’язки.

Кожну готову листівку діти доповнюють адресними побажаннями.

Учениця ЗОШ № 10 Анна Сергійчук запевняє, що її вітання для ровесниці зі Сходу буде несподіванкою:
– Побажала, щоб вона не падала духом і щоб була щасливою. Це їй буде на згадку про те, що колись вона побувала в моїй сім’ї. І коли вона їхала, я сказала, щоб коли буде мир, приїхала до нас в гості з усію своєю родиною.

Зі слів Людмили Грекул, вітання у Авдіївці мають отримати завтра пообіді.