Суд поновив Сергія Анощенка на посаді міського голови Вараша

16:55, 21 січ. 2019
 
Суд поновив Сергія Анощенка на посаді міського голови Вараша
На фото – Сергій Анощенко

Сергія Анощенка сьогодні, 21 січня, поновили на посаді міського голови Вараша.

Зробив це Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові, скасувавши попереднє рішення Рівненського окружного адміністративного суду про дострокове припинення повноважень міського голови у травні 2018 року. Відновитися на посаді Сергій Анощенко намагався більше року.

Зараз суд встановив, що це все незаконно. Але хто буде відповідати? – Каже Сергій Анощенко. – Тут колективна безвідповідальність. Я міський голова, згідно цього рішення суду, весь цей час. Має бути виплата за весь цей період середнього заробітку. Я ще буду подавати в суд, щоб винні особи відшкодували, але я не знаю, чи є в Україні така практика. От, є 20 з лишнім депутатів, які прийняли протиправне рішення. Зараз міська рада має заплатити близько 200 тисяч за цей період – більше року. Хай з винних осіб держава стягне. Чого міська рада має з коштів громадян забирати? – прокоментував журналістці UA: Рівне міський голова Вараша Сергій Анощенко.

Щоб дізнатися думку про поновлення на посаді Сергія Анощенка у тимчасового виконувача обов’язків міського голови Олександра Мензула журналісти UA: Рівне зателефонували до міської ради Вараша. Та нам відповіли, що він у відрядженні, а його заступниця не на робочому місці.

Нагадаємо, у грудні 2017 року депутати Вараської міськради достроково припинили повноваження міського голови Сергія Анощенка. За це тоді проголосували 23 обранці.