Штраф 25,5 тисяч гривень. Суд виніс вирок екс-заступнику голови РДА Ігорю Грубому

16:10, 21 січ. 2019
 
Штраф 25,5 тисяч гривень. Суд виніс вирок екс-заступнику голови РДА Ігорю Грубому
Фото від 25 жовтня 2018 з зали Рівненського міського суду

Заступник голови Рівненської РДА Ігор Грубий визнав вину, уклав угоду з обвинуваченням та сплатить 25,5 тисяч гривень штрафу.

Таким є вирок судді Рівненського міського суду Володимира Долі. Військова прокуратура Західного регіону обвинувачувала Ігора Грубого в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Нагадаємо, посадовця затримали на робочому місці 23 жовтня 2018. Як розповіла тоді речниця Департаменту захисту економіки Нацполіції України Наталія Калиновська, він, за версією слідства, вимагав 10 тисяч доларів за погодження та винесення позитивного рішення щодо забудови земельної ділянки на території сільської ради у Рівненському районі. Затримали Ігоря Грубого у кабінеті райдержадміністрації під час одержання ним останнього «траншу» у розмірі 5 тисяч доларів США. Окрім зазначеної суми правоохоронці виявили у службовому кабінеті посадовця кошти з першої передачі хабара – 1100 доларів США. Загалом, як йдеться у вироку суду, заступник голови Рівненської районної ради одержав неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів на загальну суму 10 000 доларів США.

30 жовтня Рівненський міський суд ухвалив відсторонити Грубого з посади заступника голови Рівненської районної адміністрації.

18 грудня, як йдеться у вироку суду від 10 січня 2019 року, Ігор Грубий уклав угоду визнання винуватості. В суді прокурор і захисник просили угоду затвердити, призначивши обвинуваченому узгоджене сторонами угоди покарання у виді штрафу у розмірі однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 25 тисяч 500 гривень, та позбавлення права обіймати посади у правоохоронних органах та на підприємствах, установах, організаціях державної форми власності, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 1 рік та 6 місяців.

Також суд ухвалив повернути Ігору Грубому заставу у розмірі 281 тисячі гривень, яку він вносив після взяття його під варту на 60 діб 25 жовтня.