Чоловік, який бігав по патрульній машині, пояснив UA: Рівне мотиви вчинку

18:54, 20 січ. 2019
 
Чоловік, який бігав по патрульній машині, пояснив UA: Рівне мотиви вчинку

Його звати Дмитро Ільчук, йому 20 років, він ніде не працює і не навчається, його захоплення – знімати відео, які б запам’ятались глядачам і колись почати на такому заробляти. Таку інформацію журналісти UA: Рівне дізнались від автора відео, який у центрі міста пробігся по патрульному автомобілю і втік. Після переписки у соцмережі чоловік вийшов на зв’язок та погодився на телефонне інтерв’ю.

– Коли було зняте це відео? – журналіст.

– Оце як колядники збирались на майдані, десь три дні тому, – каже Дмитро Ільчук.

– Для чого Ви пробіглись по патрульному авто?

– Я подивився відео, як в Києві хлопець вистрибнув на патрульну машину (це було наприкінці червня 2018-го року на Хрещатику, 22-річного чоловіка упіймали, – ред.), в нього було багато переглядів. Я із ним зв’язався, потім вирішив і сам таке зробити і зробив це.

Так пробіжка виглядала у Рівному

А так це виглядало влітку у Києві, відео з youtube: dtp.kiev.ua 

– Ви не переживали за наслідки? – журналіст.

– Я із ним розмовляв. Він як вибігав у Києві на патрульну машину, то він там скло побив і на нього було тільки адміністративне провадження, склали протокол, він заплатив штраф і все. А як я в Рівному вибігав, то я нічого не розбив і не зламав, там все в порядку було, – каже Дмитро Ільчук.

– Ми вивчили Вашу сторінку, там є квітневе відео, де Ви під потяг лягаєте. Ви не переживаєте за власне здоров’я?

– Я за себе переживаю. Перед тим, як щось робити таке екстремальне, як от під потяг лягати, то я все обдумував, будував плани, брали лінійку, ставили посеред колій і вимірювали висоту, на якій буде до тіла торкатись.

– Вам бракує емоцій чи це Ви робите для власної популярності? – журналіст.

– Я роблю це для власного каналу, щоб у перспективі на цьому заробляти? – пояснює Дмитро Ільчук.

–Якщо поліція вас знайде, – а швидше за все так і буде, – і захоче притягнути до відповідальності, як ви відреагуєте?

– Я не знаю, що буде – те буде вже. Я робив усе обдумано, я знав, на що я йду.

– Можливо щось плануєте найближчим часом, чи чекати людям від Вас якусь витівку?

– Збираюсь їхати в Росію, це не жарт, вилізти на зірку МГУ і розмалювати. Кілька років тому там таке робили вже (у 2014-му український руфер Григорій Мустанг виліз на зірку на будівлі Московського державного університету та розфарбував її у синьо-жовтий колір, – ред).

– Все ж таки, якщо Вам інкримінуватимуть «хуліганство», як Ви збираєтесь реагувати?

– Думаю, я сьогодні зв’яжусь із поліцією, подзвоню, поговорю з ними, що мені за це буде. Я поясню, що я нічого не зламав і нічого не було поганого, просто вибіг. Я спочатку подзвоню до них, якщо все буде нормально, то сходжу до них в гості, – каже Дмитро Ільчук.

По сьомій вечора журналістам UA: Рівне стало відомо, що Дмитро Ільчук таки зателефонував на лінію 102. Цю інформацію нам підтвердила прес-офіцерка відділу комунікації поліції області Марію Юстицька. Вона додала, що чоловіка мають доправити до міськвідділку та скласти матеріали за статтею "дрібне хуліганство".

Як ми писали раніше, у патрульній поліції ситуацію пообіцяли прокоментувати в понеділок. Адвокат Ілля Волошин зазначив, що дії, відзняті на відео, підпадають під статтю «хуліганство». А психолог Віталій Гаврилюк припустив, що дії молодого чоловіка не можна назвати відхиленням, радше – способом висловити протест у процесі дорослішання.

Більше про це читайте тут:

Пробіжка по даху патрульної машини у самому центрі Рівного: в пошуках челенджера (ВІДЕО)