Пробіжка по даху патрульної машини у самому центрі Рівного: в пошуках челенджера (ВІДЕО)

13:30, 20 січ. 2019
 
Пробіжка по даху патрульної машини у самому центрі Рівного: в пошуках челенджера (ВІДЕО)

У Рівному чоловік пробігся по патрульному автомобілю, сталось це у центрі міста.

Відео цього вчинку опублікували в Інстаграм-спільноті «Rivne_1283», там зазначено, що автором є користувач із ніком «dima.ilchuk». Після того, як чоловік пробігся по авто поліції, він одразу втік. Знімалось усе це на дві камери: одну тримав він сам, інша людина фільмувала, стоячи через дорогу.

Ми написали користувачу повідомлення із проханням прокоментувати цей вчинок, залишили контактний номер телефону. Користувач відписав, що упродовж дня обіцяє зателефонувати журналістові.  

Також ми звернулись до начальника Патрульної поліції області Сергія Мерчука із проханням прокоментувати інцидент. Він зазначив, що ситуацію наразі вивчають та пообіцяв офіційний коментар завтра.

Адвокат Ілля Волошин вважає, що поліція кваліфікує дії чоловіка, як "хуліганство"

На наше прохання адвокат Ілля Волошин прокоментував цей відеоролик так:

Думаю, що дії особи правоохоронці кваліфікуватимуть як "хуліганство", навіть не "дрібне хуліганство", а саме "хуліганство". За це передбачено штраф до 17 тисяч гривень, або арешт до 6 місяців чи обмеження волі від 2 до 5 років, залежно від того, чи мала раніше людина проблеми з законом і наскільки серйозної шкоди завдав своїм проступком. Це знято на відео, що є доказом правопорушення, зробленого з мотивів явної неповаги суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом. Якщо в ході розслідування буде доведено ще й пошкодження майна в наслідок хуліганських дій, то додатково особу можуть притягнути до відповідальності за ст. 194 ККУ, тобто умисне знищення чи пошкодження майна, – каже адвокат Ілля Волошин. 

 

Психолог Віталій Гаврилюк вважаю пробіжку дахом патрульного автомобіля формою протесту

Також ми попросили прокоментувати випадок психолога Віталія Гаврилюка:

– Назвати якимось відхиленням це я не можу. Скоріше, я думаю, це може бути формою якогось протесту. Молода людина проявляє свій протест, бо поліція – це ж представники держави і діти протестують проти усталеного порядку. Могли би проти батьків протестувати, а дехто от в такі крайні форми доходить і дуже сильно ризикує. Якщо це межує із небезпекою, із ризиком для життя – у такі ситуації однозначно треба втручатись, шукати, чого їм не вистачає, адже от такими витівками вони щось заміщають. Зазвичай формат протесту проявляється в років 15-17, іноді дещо затягується у віці і може набувати от таких форм, в тому числі й незаконного формату. Отакий протест – це природній і дуже важливий в розвитку дитини етап, якщо дитина його не проходить – то в неї потім будуть деякі складнощі. Інше питання – це коли ось такі вже крайні форми, на це однозначно треба впливати і працювати, – каже психолог Віталій Гаврилюк.

Також зазначимо, що влітку цього року у Києві на Хрещатику 22-річний чоловік також пробігся по патрульному автомобілю, залишивши вм’ятини на даху та тріщину на лобовому склі. Його тоді затримали на місці. Наразі про покарання, яке він отримав після свого вчинку, інформації у відкритих джерелах знайти не вдалось.

Читайте також:

Чоловік, який бігав по патрульній машині, пояснив UA: Рівне мотиви вчинку