На Рівненщині породілля встановила новий рекорд з народжуваності

16:26, 18 січ. 2019
 
На Рівненщині породілля встановила новий рекорд з народжуваності

19-ту дитину народила сьогодні Світлана Ковалевич, жителька села Глинне Рокитнівського району. 

 
Вона стала рекордсменкою у районі за кількістю народжених дітей, – розповіла завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення Рокитнівської райлікарні Людмила Коцюрубська. Також пані Людмила розповіла, що пологи були без ускладнень, хлопчик народився в 4:20 ранку з вагою майже 4 кілограми і на зріст 62 сантиметри.
 
А зараз малюк разом з мамою у кімнаті сумісного перебування. Сорокачотирирічна породілля Світлана Ковалевич розповіла, що назвала сина Назаром. І 18-ро старших її дітей чекають додому, щоб побачити братика, найстарший дитині 28 років.
 
 
– Бог дає, якби на Бог, то не жили б без Бога, – каже породілля Світлана Ковалевич. – Раді, ждуть додому, щоб мама скоренько принесла Назарчика. Помагаємо один одному, я дівчатам, дівчата мені, чоловік, хлопці. Ми все робимо усі разом і все в нас виходить.
 
 
Про сім`ю рекордсменів знають і у Глиннівській сільській раді, кажуть, що це звичайна родина, займаються вихованням дітей. Ведуть господарство, тримають корів, свиней та садять картоплю.
 
Головна лікарка Рівненського обласного перинатального центру Вікторія Єнікеєва каже, що офіційна медицина не обмежує жінок у кількості можливих пологів.

– Звичайно, часті пологи виснажують жінок і фізично, і гормонально. І ми попереджаємо про це жінок. – Каже гінекологиня.Проте жодних обмежань по кількості однозначно немає.

Фото – скрін із офіційного сайту «Книга рекордов Гиннесса»
 
За данними Книги рекордів Гіннеса найбагатодітнішою мамою у світі була селянка Васильєва. Яка народила 69 дітей у 18 столітті. Жінка чотири рази народжувала по четверо малюків, сім разів по троє малюків, шістнадцять разів по двоє. А найбагатодітнішим батьком, згідно з Книгою був чоловік цієї найбагатодітнішої жінки – Феодор Васильєв. Тому що він мав ще 18 дітей від іншої жінки, згідно даних з Книги рекордів Гіннеса.

Фото – скрін із офіційного сайту «Книга рекордов Гиннесса»
 
В Книзі рекордів Гіннеса, фіксуючи цей рекорд, посилаються на записи Нікольського монастиря в Росії, де ніби-то зафіксований цей випадок.