Справу виконавців замаху на вбивство та підпалу редакції передали до суду

17:37, 15 січ. 2019
 
Справу виконавців замаху на вбивство та підпалу редакції передали до суду

Обвинувальний акт стосовно двох учасників злочинної групи, яких, зокрема, підозрюють в підготовці до вбивства рівненського підприємця, скерували до Рівненського міського суду.

Про це повідомила речниця обласної прокуратури Людмила Суржук.

Нагадаємо, 17-го липня 2018-го року на парковці на вулиці Небесної Сотні, буцімто, виявили тіло 42-річного рівненського бізнесмена. Згодом, заступник начальника Нацполіції в області Сергій Волков, повідомив, що вбивство було зімітоване.

Двох чоловіків, які, за версією слідства, причетні до підготовки цього вбивство, затримали в липні. Знаходяться вони у СІЗО. Зі слів Людмили Суржук, обоє чоловіків – жителі Києва. Судове засідання у цій справі відбудеться завтра о 15-й.

– Прокуратурою Рівненської області затверджено і скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох учасників організованої злочинної групи, які вчинили у Рівному ряд особливо тяжких та тяжких злочинів. Діяльність цієї злочинної групи було припинено у липні 2018-го року. Також розслідуванням встановлено причетність даної злочинної групи до підпалу офісу місцевого видання, – прокоментувала речниця прокуратури області Людмила Суржук.

Йдеться про підпал офісу інтернет-видання "Четверта влада". Пожежа виникла торік у лютому. Як згодом розповів Сергій Волков, за підпал офісу, затриманим заплатили дві тисячі доларів. Також, як розповіла Людмила Суржук, один із них, причетний до вбивства чоловіка на вулиці Набережній, яке сталося у травні минулого року.

З її слів це не було замовне вбивство. Конфлікт виник на грунті особистих неприязних стосунків. Окрім двох затриманих, які є виконавцями, у поліції підозрюють ще трьох осіб, серед них двоє рівнян 0 це 47-річні Володимир Шевчук та Ігор Мокринський. Вони наразі перебувають у розшуку.

Нагадаємо, ще 25 липня минулого року заступник начальника Нацполіції в Рівненській області Сергій Волков заявив в ефірі програми «Тема дня», що Шевчука і Мокринського оголошено в міжнародний розшук. Проте на сайті Інтерполу в списку із 33 розшукуваних Україною осіб вони відсутні досі.

Сергій Волков в коментарі журналісту UA: Рівне сьогодні пояснив, що всі документи управлінням Нацполіції були подані. Чому осіб немає в списку на сайті Інтерполу йому не відомо.