25 мільйонів отримає Рівненщина на закупівлю інсулінів

14:26, 12 січ. 2019
 
25 мільйонів отримає Рівненщина на закупівлю інсулінів

25 мільйонів 125 тисяч гривень отримає Рівненщина, щоб забезпечити хворих на цукровий діабет безкоштовним інсуліном.

Ці кошти, у вигляді медичної субвенції, в область почнуть надходити з понеділка, 14 січня. Про це повідомив заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Ігор Добровольський. З його слів, цих коштів вистачить, щоб закрити потреби в безкоштовному інсуліні на 85 відсотків. Закупівлю решти препаратів для хворих на цукровий діабет, мають забезпечити місцеві бюджети.

Заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Ігор Добровольський: 

– Живі гроші на відшкодування інсуліну почнуть поступати з 14 числа. Але це не означає, що ми припинили відпуск даного препарату для хворих на цукровий діабет. Наші головні лікарі райлікарень, на яких покладено забезпечення даної категорії хворих, повинні були до цього терміну заключити угоди і почати відпускати інсулін. На сьогоднішній день проблем щодо фінансування хворих на цукровий діабет, управління охорони здоров’я не бачить. Якщо у нас виникають проблеми, то ми їх відразу відчуваємо по зверненнях громадян. На сьогоднішіній день по забезпеченню препаратами інсуліну звернень із початку 2019 року не було.

Загалом, за інформацією завідувача обласним ендокринологічним центром Юрія Серветника, в області зареєстровано 40 тисяч хворих на цукровий діабет. З них потребують інсулін майже п’ять тисяч осіб.