У Рівному розглянули проект будівництва комплексу на місці "Рівневідеокіно" (ВІДЕО)

19:18, 11 січ. 2019
 
У Рівному розглянули проект будівництва комплексу на місці

Проект будівництва комплексу з готелем та житловими приміщеннями сьогодні розглядала архітектурно-містобудівна рада.

 

Йдеться про ділянку на вулиці Кавказька, 32б у Рівному. На ній розташована колишня будівля "Рівневідеокіно". Там пропонують розташувати 13-поверхову будівлю.

Замовлення робить обласна рада, а фінансує підприємство "Інтербетон". Начальник відділу безпеки дорожнього руху обласного управління патрульної поліції Сергій Коханюк схвально оцінив ідею селити гостей поряд з основними адмінбудівлями, адже це спростить їхнє пересування містом. Але в декількох представників архітектурно-містобудівної ради виникли зауваження.

Тож у підсумку 15 архітекторів підтрималу пропозицію врахувати поправки та знову презентувати передпроектні пропозиції раді. Одразу видати забудовнику містобудівні умови були готові лише п’ятеро присутніх.

 

 

– Замовником є Рівненська обласна рада, це службове житло для тимчасого перебування, що стосується квартир. Що стосується номерів, то повторюся, облана рада і інвестор завдання таке дали, їх необхідна саме така кількість. Дворівневий паркінг, готель, приміщення громадського призначення та житловий блок. Також передбачений дитячий майданчик та майданчик для відпочинку дорослого населення, – розповів архітектор ТзОВ "ТОП ГІП", автор проекту Володимир Довгалець.

 

– Це дуже важлива ділянка для міста. Тому що розташована вона в адміністративному центрі, де розташовані важливі об’єкти. Дійсно, вона перебуває в занедбаному стані. Є питання по державних будівельних норм по забудові благоустрою. І є питання щодо висотності будівлі, яка викликала в членів містобудівної ради певні зауваження. І ще одне, що є важливим моментом в архітектурній діяльності – це образ забудови, тобто, стилістика, характер композиційного рішення, – прокоментувала членкиня архітектурно-містобудівної ради Ольга Михайлишин.