"Лови момент": у Рівному визначили кращу фотороботу (ВІДЕО)

12:16, 11 січ. 2019
 

Знімок майбутньої інхтіологині Валентини Молчанець себе самої на верхівці гори переміг у другому фотоконкурсі Національного університету водного господарства та природокористування. Назва фотороботи – "Карпе діем", "Лови момент" латинською.

Головне правило для учасників конкурсу: слід навчатися, працювати чи мати диплом з "водника".

Конкурс провели другий рік поспіль. Учасники надіслали 80 робіт. Серед них журі визначило 29 фіналістів, знімки яких урочисто презентували вчора ввечері. Кращі серед них протягом року експонуватимуть на четвертому поверсі вишу. Метою заходу співорганізатор Андрій Кравчук назвав пропаганду фотомистецтва.

Співорганізатор фотоконкурсу Андрій Кравчук:
– Обираються перше, друге, третє місце – найкращі. Також у нас ж є номінація, вибір ректора, яку обирає він і нагороджує. Так само кожен з проректорів університету обирає кращу роботу. Журі, я гадаю, найкраще в Рівному, зібрали таких митців, як Сергій Бусленко, Сергій Щегловатих і Олег Нестеренко.

Голова журі фотоконкурсу Олег Нестеренко:

– Зазвичай ми самостійно оглядаємо кожну роботу, не маємо ні авторів, нічого, тільки назви робіт, потім складаємо загальну думку. Збирали роботи трошки неправильно, можливо, треба більший термін надати учасникам, щоб вони мали можливість надати роботи, все ж перед різдвяними канікулами багато від’їжджали.

Переможниця фотоконкурсу Валентина Молчанець:

– Я взагалі член збірної команди по тріатлону. В нас завжди спортивні змагання і збори в місті Буковель, що в Карпатах. І в нас кожен день були довгі прогулянки по 15 кілометрів. Фотографію зроблено на телефон, я поставила на 15 секунд, зробила опору, мене моя команда почекала. Гарний взагалі краєвид, вирішила зробити фотографії, це було натхнення, відчуття свободи в цей момент.