“Які за ним гріхи я не знаю”. Філарет вперше прокоментував присутність Петровського у Стамбулі

18:44, 10 січ. 2019
 
“Які за ним гріхи я не знаю”. Філарет вперше прокоментував присутність Петровського у Стамбулі

Присутність Олександра Петровського у Стамбулі на підписанні Томосу про автокефалію Філарет пояснив у відповідь на запитання журналістки UA: Рівне під час ексклюзивного інтерв’ю. Філарет назвав Петровського “одним із багатьох”, хто був на підписанні томосу, підтвердив те, що він допомагав Дніпропетровській єпархії, утім заперечив його “наближеність” до себе.

Справа в тому, що була запрошена в Стамбул на підписання Томосу про автокефалію офіційна делегація в складі митрополита Епіфанія, як предстоятеля обраного, митрополита Дмитрія Львівського, митрополита Симеона Вінницького, митрополита Андрія Івано-Франківського від автокефальної церкви і архієпископа Євстратія Чернігівського. Це була офіційна делегація. А окрім того Вселенський Патріарх не заперечував, щоб приїхали всі бажаючі бути на цьому акті підписання томоса. Один із таких, хто побажав приїхати на це був і цей Петровський. Він же не один там був, там було багато. Він один із багатьох був присутній у храмі Святого Георгія при підписанні, – сказав Святійший Патріарх Філарет.

Те, що він допомагає Дніпропетровській єпархії – це правда. Він допомагає фінансово. Єпархіальне управління побудували, храм побудували, я не знаю, що ще. Але факт є фактом – він допомагає. Сказати, що він близький до мене, я не можу цього сказати, тому що до мене приходять тисячі різних і бізнесменів, і інтелігенції, і вчених, і поетів, і письменників, ну, всі приходять, хто хоче, і він приходив. І я нагороджував його. За що? За те, що він допомагав розбудовувати нашу єпархію на Дніпропетровщині. Але які за ним гріхи є я не знаю. Це знає прокуратура, знають інші люди, які мають факти про його діяльність, – додав Філарет у відповідь на запитання журналістки.

Повне інтерв’ю дивіться о 19:25 у спецвипуску “Теми дня” в ефірі UA: Рівне.

На фото: Олександр Петровський, якого називають представником кримінального світу – праворуч від спікера ВР Андрія Парубія під час підписання Томосу у Стамбулі. Фото з ФБ Андрія Ковальова.