Не влаштовує вигляд: на Рівненщині пропонують демонтувати новий пам’ятний знак героям

14:19, 28 лис. 2019
 
Не влаштовує вигляд: на Рівненщині пропонують демонтувати новий пам’ятний знак героям

Пам’ятний знак героям у Здолбунові рекомендують демонтувати. Таке рішення прийняли члени комісії з його встановлення, яку створили при Здолбунівській міській раді. Як повідомила Суспільному секретарка міської ради Валентина Капітула, рішення комісії носить рекомендаційний характер. І тепер його мають розглянути депутати Здолбунівської міської ради.

Cекретарка Здолбунівської міської ради Валентина Капітула:
– Не влаштовує людей вигляд. Він перероблений, але все одно. В людей вже склався такий стереотип чи думка. І вони так вирішили, що треба знести. Ми слухали думку громадськості, спілкувалися з ними і прийняли таке рішення, що знести. Ми будемо ще говорити з депутатами.

Нагадаємо, частину пам’ятного знаку у формі гранітної свічі на площі Героїв Небесної Сотні у Здолбунові встановили у серпні. Тоді голова Здолбунівської міської організації учасників бойових дій Андрій Токарчук обурився його виглядом. Після цього Здолбунівська міська рада визнала пам’ятник таким, що суперечить проєкту. Автор ескізу Вадим Вакулінський у серпні журналістам Суспільного пояснював, що знак ще незавершений. Водночас, він визнав, що навіть незавершений пам’ятний знак не такий, яким він його задумав, і це помилка скульптора, який виготовив свічу. Додамо, що замовником пам’ятного знака є Здолбунівська міська рада. На його виготовлення виділили 100 тисяч гривень.

Авторка: Тетяна Климчук