Після благодійного концерту у Рівному придбали медикаменти для онкохворих діток

17:16, 27 лис. 2019
 
Після благодійного концерту у Рівному придбали медикаменти для онкохворих діток

46,5 тисяч гривень зібрали завдяки благодійному концерту духовних піснеспівів "Під твою милість", який відбувся Свято-Покровському храмі Рівного. Частину з них пожертвували відвідувачі заходу, решту надали меценати, розповіла організаторка концерту Оксана Римчук.

Сьогодні, 27 листопада, за зібрані гроші придбали медикаменти, які передали для потреб пацієнтів відділення онкогематології обласної дитячої лікарні. Ці лікарські засоби у відділенні використовуються усіма дітками незалежно від категорії захворювань, повідомила лікарка-онколог Дана Бокій.

Лікарка-онколог відділення онкогематології обласної дитячої лікарні Дана Бокій:
– Це інгібітори протонної помпи, який захищає слизову оболонку шлунку від токсичної дії хімеопрепаратів і протипухлинних засобів, препарат "Езонекс" в кількості 300 флаконів. Також гепатопротектор, який захищає і відновлює клітини печінки при токсичному ураженні.

Організаторка благодійного концерту "Під твою милість" Оксана Римчук:
– В Свято-Покровському соборі відбувся благодійний концерт "Під твою милість", у якому співали хори-переможці міжконфесійного фестивалю, які приїхали з усієї області. Це був благодійний концерт, на якому збирали кошти на лікування онкохворих дітей. І за ці кошти ми закупили ліки, які сьогодні віддали у відділення.

Співорганізаторка і ведуча благодійного концерту "Під твою милість" Руслана Хоменюк:
– Про благодійність і волонтерство у сьогоднішньому світі потрібно говорити, тому що подібні заходи стимулюють інших робити потрібні і добрі справи.

Завідувачка відділення онкогематології обласної дитячої лікарні  Любов Краков’ян:
– Держава забезпечує великою мірою медикаментами, але є частина медикаментів супроводу, які з різних причин не забезпечуються державою з різних причин і це лягає на плечі батьків. І в цій ситуації великий внесок роблять благодійники і допомагають батькам лікувати дітей. Це можуть бути медикаменти, якщо ви звернетесь до лікарів, то вони вам скажуть, які медикаменти потрібні на даний час, або це можуть подарунки для дітей, бо йдуть свята, вони вже пишуть листи Миколаю і кладуть їх на підвіконня.

Автор: Руслан Савуляк На відео про це із 4:17 хв.