Затриманого на Рівненщині кримінального авторитета відправили у Миколаїв, бо "є умови"

13:36, 27 лис. 2019
 
Затриманого на Рівненщині кримінального авторитета відправили у Миколаїв, бо

Затриманий на Рівненщині за нелегальний перетин кордону Тенгіз Чарай, відомий у кримінальному світі як "злодій в законі" "Тенго Пітерський", до пів року проведе у Миколаївському пункті тимчасового перебування іноземців.

Учора, 26 листопада, Рівненській міській суд задовольнив відповідний позов обласного управління Державної міграційної служби. Як розповіла начальниця управління Лілія Драпчинська, судове засідання відбувалося у режимі відеоконференції між Рівним і Миколаєвом – саме там перебуває затриманий.

 
Начальниця обласного управління державної міграційної служби Лілія Драпчинська:
– У разі, якщо особа іноземця не встановлена і він перебуває в Україні нелегально, то до шести місяців дозволяється для ідентифікації його затримати і помістити у пункт тимчасового тримання. Ми його помістили на три доби, у Миколаїв відвезли, рішенням моїм – начальника управління, а суд розглянув і задовольнив нашу позовну заяву до шести місяців. Це не означає, що він буде сидіти шість місяців. Якщо йому, – так як він заявляв у судовому засіданні, – вже везуть паспорт з Києва, то ми будемо приймати рішення щодо його подальшої депортації тоді, коли з’являться документи. У нас територіально обслуговує пункт тимчасового тримання на Волині, але враховуючи, що це категорія не просто нелегал, а кримінальний авторитет, то умови для них створені безпечні, з точки зору зникнення, це у Миколаєві.

 
Як ми повідомляли раніше, у ніч проти суботи, 23 листопада біля посту поліції у Корці затримали нелегала. Суспільному начальник відділу комунікації Нацполіції області Антон Крук повідомив, що це 37-річний чоловік на ім’я Тенгіз Чарай, у кримінальному світі він відомий як "Тенго Пітерський". За його плечима кілька судимостей за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі за замах на вбивство. Упродовж останніх трьох років "Тенго Пітерський" кілька разів незаконно перетинав кордон України, за що його затримували правоохоронці з подальшим витворенням до Туреччини. Останнього разу це було у жовтні цього року. Нещодавно поліція отримала інформацію, що "злодій в законі" знову незаконно перебуває в Україні та провела операцію з його затримання. З документів при собі він мав лише підроблене водійське посвідчення. На оперативному відео поліції на питання про мету візиту в Україні він сказав, що "приїхав в гості".

Начальник відділу комунікації поліції Рівненської області Антон Крук повідомив, що раніше Тенгіз Чарай до будь-якої відповідальності на території Рівненської області не притягувався. 
 
 
Автор: Руслан Савуляк