На Рівненській митниці прокоментували обшуки СБУ

13:12, 27 лис. 2019
 
На Рівненській митниці прокоментували обшуки СБУ

Посадовці Рівненської, Львівської та Івано-Франківської митниць організували нелегальну схему розмитнення іноземних авто. Інформація про це зявилась на сайті та сторінці СБУ у Facebook вчора ввечері, 26 листопада. Її сьогодні Суспільному підтвердила речниця рівненського управління Служби безпеки Інна Ілючок. За її словами, обшуки в Рівненській митниці проводили працівники з Києва.

Як йдеться у повідомленні, митники в інтересах комерційних структур, буцімто, свідомо занижували митну вартість імпортованих зі США машин. Вони встигли оформити незаконне ввезення близько тисячі автівок, чим завдали державі збитків на кілька мільйонів гривень. Під час слідчих дій у службових приміщеннях Львівської, Івано-Франківської та Рівненської митниць правоохоронці вилучили документацію та електронні носії інформації, які можуть підтверджувати незаконне розмитнення авто.

Те, що вчора у Рівненській митниці вилучали документи, підтвердив Суспільному заступник начальника митниці Сергій Панчук. При цьому він сказав, що обставини справи йому невідомі.
 

Заступник начальника Рівненської митниці Сергій Панчук:
– Вчора в нас дійсно проводилися слідчі дії. Служба безпеки приїхала з ухвалою суду про доступ до документів. Тобто вони вилучили у нас документи щодо здійснення митного оформлення і все. Ми надали їм всі документи добровільно, які їх цікавили, і все. Це стосувалося оформлення транспортних засобів.
 
 Авторка: Аліна Примак