На Рівненщині "мінер" стояв і дивився, як поліція шукає вибухівку

11:37, 27 лис. 2019
 
На Рівненщині

У поліції розповіли подробиці інциденту із "замінуванням" зупинки у Сарнах, яке сталось вчора, 26 листопада. Як повідомляло Суспільне раніше, на зупинці "Дослідна станція" спецслужби евакуювали людей із двох магазинів, а згодом, провівши обстеження, не виявили жодних вибухонебезпечних предметів, а "мінера" затримали.

Як розповіла сьогодні спеціалістка відділу комунікації поліції області Світлана Карачун, 25-річний місцевий непрацюючий чоловік був у стані сп’яніння. Правоохоронцям він пояснив, що хотів перевірити оперативність спецслужб, а за їхньою роботою спостерігав збоку.

Зараз чоловік затриманий, він в ізоляторі. За неправдиве повідомлення йому загрожує від 2 до 6 років тюрми. Зараз правоохоронці готують йому підозру.

Нагадаємо, два тижні тому поліція також змогла вирахувати чоловіка, який повідомив про намір вчинити теракт у ТЦ "Злата плаза" у Рівному.

Із початку року до поліції області надійшло 54 повідомлення про замінування, інформація про які не підтвердилася, – повідомила Світлана Карачун.

 

Автор: Іван Марчук