У Рівному стріляють по собаках

17:54, 26 лис. 2019
 
У Рівному стріляють по собаках

Домашню собаку, яка живе на подвір’ї приватного будинку у Рівному, поранив невідомий. Подія сталася 22 листопада на вулиці Філатова. Фото з місця події оприлюднила на своїй сторінці у Facebook керівниця благодійного фонду "Клуб Лапа" Іннеса Шишкіна. Ми не перепубліковуємо їх з етичних міркувань.

Як розповіла сьогодні, 26 листопада речниця патрульної поліції області Оксана Юрченко, ветеринар, який прибув на місце, виявив на тілі собаки поранення, ймовірно, від куль з пневматичного пістолета.

 
Речниця Патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко:
– Невідома особа поранила собаку, прибув ветеринар на місце. Заявник, 1962-го року народження, повідомив, що 22 листопада о 21:30 він приїхав додому і побачив, що фіртка відкрита, а там, де собача будка – багато крові і в цій калюжі крові собака. Ветеринар констатував, що у собаки були три отвори, можливо, від металевих кульок, випущених із пневматичної зброї.
 
Також, як розповіла Оксана Юрченко, подібний випадок раніше трапився і на сусідній вулиці Глінки. 15-го листопада до них звернулася жінка, яка повідомила, що у дворі приватного будинку виявила застреленим свого собаку. 26 листопада журналісти Суспільного побували на вулиці Глінки. Мешканці, з якими вдалося поспілкуватися, розповіли, що не чули про те, щоб тут застрелили собаку. Знайшли наші кореспонденти і будинок на вулиці Філатова, на подвір’ї якого поранили тварину. Проте власники спілкуватися відмовилися. А ось що сказав один з сусідів.
 
Мешканець вулиці Філатова Гліб Зарембінський:
– Їй Богу, нічого не чув, не бачив і нічого не знаю. Мене вечорами вдома немає. Може, десь, хтось, щось і говорив, але я поняття не маю.
 
Як повідомила пресофіцерка Нацполіції області Марія Юстицька, наразі загрози життю собаки, яку поранили на вулиці Філатова, немає. 27 листопада ветеринари мають її прооперувати. Після цього, додала Марія Юстицька, поліцейські повідомлять, що саме знайшли в її тілі та якими будуть їхні подальші дії.
 
Авторка: Тетяна Климчук. Головне фото – ілюстративне.