У Рівному почався суд над бунтівником із СІЗО

18:20, 25 лис. 2019
 
У Рівному почався суд над бунтівником із СІЗО

Сьогодні, 25 листопада в Рівненському міському суді відбулося підготовче засідання у справі Євгена Капьонкіна, якому інкримінують організацію масового заворушення у СІЗО. Воно, нагадаємо, відбулося у травні цього року. На початку засідання підозрюваний заявив клопотання про те, щоб розгляд справи відбувався без журналістів. Суддя Святослав Рогозін це прохання не задовольнив.

Під час засідання адвокат підозрюваного Микола Лазарчук зачитав скаргу, в якій зазначив, що, на його думку, ще на стадії досудового розслідування була порушена процедура призначення слідчого у справі. Зокрема, зі слів адвоката, для цього не було винесено відповідного рішення.
 
 
Адвокат Євгена Капьонкіна Микола Лазарчук:
– Рішення керівника органу досудового розслідування про визначення слідчого повинно бути оформлене постановою, а не дорученням, оскільки доручення дається слідчому на проведення слідчо-розшукових дій. Ваша честь, прошу визнати неправомірною бездіяльність керівника органу досудового розслідування, слідчого відділу Рівненського ВП ГУНП щодо невинесення постанови про визначення слідчого у кримінальному провадженні.
 
Аби відповісти на скаргу захисника Євгена Капьонкіна, прокурор Вадим Гуменюк попросив дати йому час. Відтак, в підготовчому засіданні зробили перерву до 24-го січня.
 
Нагадаємо, 19 травня у Рівненському слідчому ізоляторі стався бунт. Тоді, як повідомляв речник Західного управління з питань виконання кримінальних покарань Мирослав Демків, один ув’язнений підбурив до непокори інших. 38-річний чоловік почав висловлювати незадоволення якістю наданої меддопомоги. Частина ув’язнених з того ж режимного корпусу підтримала його. Вони стукали в двері камер, вибили кватирки для прийому їжі і кидали в них підпалені ганчірки і газети. Загалом заворушення охопили 15 камер із 80-ти.
 
Довідково: організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях – караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
 
Авторка: Тетяна Климчук