Наруга над могилою: у Рівному поліція відкрила провадження за фактом "обезголовлення Дундича"

11:46, 25 лис. 2019
 
Наруга над могилою: у Рівному поліція відкрила провадження за фактом
Поліція Рівненщини відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.297 ККУ, це "наруга над могилою чи місцем поховання". Про це повідомила пресофіцерка відділу комунікації Нацполіції області Марія Юстицька.
 
Пресофіцерка Марія Юстицька:
– Поліцейські проводять слідчі дії та з’ясовують, зокрема, час скоєного злочину та причетну до нього особу. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу в розмірі до 3400 гривень, або арешт до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.
 
Про те, що у погруддя відсутня голова, стало відомо 24 листопада. Сьогодні, 25 листопада начальник управління культури і туризму Рівного Тарас Максименко повідомив, що монумент накриють тканиною. Також спеціалісти проведуть технічне обстеження, аби розуміти, які кошти потрібні на його відновлення.
 
Наразі про цей випадок, про історію цього поховання та постать самого Олеко Дундича Суспільне готує розширений матеріал. Його ми опублікуємо на наших ресурсах ввечері. Додамо, що Олеко Дундич – учасник Першої світової війни, громадянської війни в Росії та війни проти УНР в складі більшовицької Росії.
 

Детальніше дивіться: Дундич, вандалізм, погруддя: усе, що варто знати про інцидент у середмісті Рівного (ВІДЕО)

 
Автори: Іван Марчук, Валентина Гордич