Рекордна "Золота осінь": у Рівному змагаються гімнастки зі всієї України (ВІДЕО)

13:25, 22 лис. 2019
 
Рекордна

Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики "Золота осінь" стартував у спорткомплексі Рівненської спортивної школи №4. На участь у ньому зареєструвались 750 учасниць, розповіла організаторка Марина Болба. За кількістю гімнасток – це рекорд змагань. Турнір триватиме три дні. Найцікавіша частина, за словами Марини Болби, запланована на другу половину дня суботи – 23 листопада. Тоді за перемогу боротимуться майстрині спорту. Найкраща у цій категорії гімнастка отримає грошову винагороду, еквівалентну тисячі доларів. 

7-річна Злата Овсійчук на змагання з художньої гімнастики до Рівного приїхала з Острога, там дівчина цим видом спорту займається рік. На турнірі такого рівня, розповідає, вперше. У номінації Злати – 19 конкуренток.
 
Гімнастка з Острога Злата Овсійчук:
– Я приїхала з мамою. Я не переживала. Мені дуже подобається, я хотіла сюди вже життя.
 
Мама гімнастки Інна Овсійчук:
– Вона займається в клубі "Золота осінь". Ми прийшли минулого року в березні. Це вже півтора року. Їй дуже подобається, вона з народження хотіла туди потрапити. Я не знаю звідки таке бажання, але дуже вона хотіла. Нас взяли за четвертим разом, коли клуб "Золота осінь" відкрився в Острозі.
 
Цього року турнір "Золота осінь" зібрав рекордну кількість гімнасток, розповідає організаторка змагань Марина Болба. На турнір приїхали учасниці з усіх областей України.
 
Організаторка турніру "Золота осінь" Марина Болба:
– Це вже 12 турнір, цього року найбільше – 750 учасниць. Це 65 команд з усієї України. Не лише у Рівному є клуб "Золота осінь", це ще місто Здолбунів, Костопіль. У нас 7 відділень. З усіх відділень в області у нас виступає 70 наших гімнасток. Рівненських близько 30 спортсменок.
 
Судять гімнасток члени журі також зі всієї України. Головна суддя змагань Катерина Барановська з Києва розповідає: турнір, який нині триває у Рівному, щороку відкриває нові таланти. На цих змаганнях гімнастки готується до чемпіонатів України та Європи.
 
Головна суддя змагань Катерина Барановська:
– Ці змагання – одні з найсильніших в Україні. Це багатий як рівнем, так і кількістю приїжджих команд турнір. Дуже багато учасниць, сильних учасниць. Гімнасток оцінюють судді за складністю елементів, складність предмету, їхній артистизм, якість виконання. Загальна сума складається із 16 суддів.
 
Сьогодні, 22 листопада, на турнірі змагаються найменші учасниці, розповіла Марина Болба. У суботу та неділю у Рівному очікують вже титулованих гімнасток – це чемпіонки різних змагань та майстрині спорту, які виступають збірну України.
 
Авторка: Аліна Примак