Хлопчика, якого залишили у "вікні життя", назвали Михайликом Щасливим (ВІДЕО)

19:27, 21 лис. 2019
 
Хлопчика, якого залишили у

Вперше за 8 років існування до так званого "вікна життя", що у рівненському пологовому, принесли дитину. Сталося це у середу ввечері. Головна лікарка пологового Світлана Муравська припускає, що хлопчика залишила мати. Такий висновок, каже, зробила, прочитавши записку, зміст якої не переказує. Як наразі почувається немовля та яке ім’я йому дали медики, дізнавалися журналісти Суспільного.

20 листопада о 19:40 у рівненському пологовому пролунав сигнал. Коли чергова підійшла до так званого "вікна життя", побачила там немовля та записку з групою крові, інформацією про щепленням та іменем ймовірного батька.

Головна лікарка міського пологового будинку Світлана Муравська:
Хлопчик є в задовільному стані, дитиночка по своїх морфофункціональних оцінках відповідає, приблизно, 4-6 добі від народження. Дитиночка була добре вбрана, чиста, гарна, доглянута і мама залишила листа.

– Що там було написано? (запитує журналістка)

Це лист відчаю, сповнений любові.


Працівники пологового хлопчика назвали Михайлом Михайловичем Щасливим. Кажуть, почуває себе він добре і має хороший апетит.


Лікарка інтенсивної терапії новонароджених Ірина Дика:
Всі функції її є збережені, воно здоровеньке, їсть по 40 грам молока на кожне годування. Це говорить про те, що це її не перша доба життя, і не треття доба життя, так вона гарно засвоює харчування. Спокійне дитятко дуже, отримує музикотерапію, їсть, і ласка, і догляд медперсоналу.

"Вікно життя" у цьому закладі функціонує 8 років. Проте дитину туди поклали вперше, – розповідає лікарка пологового відділення Ганна Чайка. Додає:

– Функціонує воно таким чином, що якщо дитину зовні кладуть, спрацьовує сигналізація на посту у нашого персоналу, і медперсонал одразу іде сюди, забирає дитинку, показує дитячому черговому лікарю відділення. Оглядають цю дитину, і забирається дитина в реанімацію для обстеження.

Наразі у дитини статус підкинутої. Нині триває юридична підготовка документів, аби передати її до спеціалізованого дитячого будинку, – розповідає лікарка Ірина Дика. Та все ж, якщо батьки захочуть забрати немовля, в них є на це місяць часу. Поліція, за словами пресофіцерки Катерини Загурської, за цим фактом розпочала перевірку.

Авторка: Катерина Сірук