«Ми завжди казали, що готові до очищення», – Зеленський щодо справи Іванісова (ВІДЕО)

10:30, 21 лис. 2019
 
«Ми завжди казали, що готові до очищення», – Зеленський щодо справи Іванісова (ВІДЕО)

На сайті президента опубліковано позицію глави держави щодо історії із судимістю народного депутата. Прізвища обранця у тексті публікації не вказано, однак стає зрозуміло, що мова йде про нардепа з Рівненщини Романа Іванісова, який був обраний у 153-му окрузі від партії "Слуга народу". Саме про нього та його буцімто приховане минуле кілька днів пишуть ЗМІ.

Передувало цьому те, що учора генпрокурор Руслан Рябошапка, відповідаючи на питання журналістки щодо наявної судимості за зґвалтування у Романа Іванісова у 1995-му році, підтвердив, що перевірка встановила цей факт. Згодом на офіційній сторінці ГПУ цю інформацію спростували та назвали її непідтвердженою.

Президент України Володимир Зеленський, спілкуючись із журналістами під час візиту на базу ВМС України у м. Очакові в рамках робочої поїздки до Миколаївської області, сказав таке:

"Ми завжди казали, що готові до очищення, і це – правильно. Ні в уряді, ні на місцях, ні в областях, ні навіть у партії "Слуга Народу" не залишиться нікого з тих, хто причетний хоч до чогось кримінального. Якщо завтра (тобто 21.11,-ред.) буде хоч один факт, хоч щось, я змушу цю людину скласти мандат. Ви знаєте, що вже двох людей ми відправили. Це, напевно, буде третя людина, якщо вона причетна", – сказав Володимир Зеленський, додавши, що буде також з’ясовувати, чи не "підчистили" навмисно інформацію про судимість.



Додамо, що сам Роман Іванісов учора заявив у своєму Facebook, що тимчасово виходить з фракції на час розслідування.

"Замовники витрачають шалені гроші на брудну гру проти мене, не нехтують нічим, як ви всі помітили. Але вже скоро я буду готовий оприлюднити достовірні докази того, що це спланована інформаційна атака проти мене через мою антикорупційну діяльність. Вже зовсім скоро ви дізнаєтеся і прізвище замовника. Ще раз дякую всім своїм виборцям, колегам, журналістам за підтримку і розуміння ситуації!",написав нардеп.

 

Також учора голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував на сьогодні брифінг щодо ситуації із Романом Іванісовим. Час – 12.00.

________

12:40
Фракція направляє запити, щоб підтвердити або спростувати судимість Іванісова

 

Автор: Іван Марчук