У Рівному копи провели рейд поблизу пішохідних переходів (ВІДЕО)

14:09, 20 лис. 2019
 
У Рівному копи провели рейд поблизу пішохідних переходів (ВІДЕО)

Три ДТП за участі пішоходів трапилися в понеділок у Рівному упродовж 15-ти хвилин. Як повідомила пресофіцерка Нацполіції області Катерина Загурська, вони сталися близько 17-ї години, тобто коли вже сутеніло. В одному випадку жінка з травмою ноги потрапила у лікарню, учасники двох інших ДТП, – хлопчик і жінка, – госпіталізації не потребували.

Кореспонденти Суспільного вчора вирушили у профілактичний рейд з патрульними тими пішохідними переходами, де трапляється найбільше порушень як з боку водіїв, так і пішоходів.
 
З першими ознаками сутінок машина патрульних зупиняється поблизу пішохідного переходу на вулиці Соборній.
 
Ігор Соботюк, поліцейський роти №4 УПП Рівного:
– Дана ділянка дороги є максимально аварійно небезпечною, тому що як і водії порушують правила дорожнього руху, а саме не надають перевагу в русі пішоходам. Ми бачимо підвищення дорожнього покриття і через це водії не завжди вчасно помічають пішоходів. Через це трапляються дуже часто ДТП. По мірі можливості зупиняємо водіїв, притягуємо до відповідальності, проводимо профілактичні заходи так само і з пішоходами.
  
Слова патрульних підтверджує рівнянка Надія Козлишина, яка, з її слів, часто тут переходить дорогу.
 
– Різне буває, буває так, що один пропускає, а інший об’їжджає, але в основному стримуються, – сказала рівнянка Надія Козлишина.
 
 
Вже за кілька хвилин патрульні зупиняють легковик, водій якого не пригальмував перед пішохідним переходом.
 
– Причина зупинки була у тому, що, під’їжджаючи до пішохідного переходу, не зменшив швидкість, не зупинився і не надав перевагу пішоходу. Дана особа пояснила це тим, що дуже поспішає у лікарню, адже має дитину в авто і каже, що вимушений відступити від ПДР. Апріорі можливе допущення такого,розповів поліцейський роти №4 УПП Рівного Ігор Соботюк.
 
Паралельно інший патрульний зупинив мікроавтобус.
 
– Зупинили водія за порушення ПДР, а саме ненадання переваги в русі пішоходу, який знаходився на переході. Провели розгляд справи, пояснили його правопорушення, ознайомили з доказами, водій згідний з порушенням, визнав свою провину. Штраф 250 гривень, зараз буду виносити постанову,говорить патрульний. 
 
 
Водійка, якій виписали штраф, від коментарів відмовилася і знімати себе на камеру не дозволила.
 
 
Рухаючись вулицею Соборна, наші журналісти побачили, як дорогу перебігає літній чоловік. Він втікав від копів, наздогнати його змогли за кілька метрів та попросили більше не порушувати, адже це стане підставою для притягнення до адмінвідповідальності.
 
За словами патрульного Ігоря Соботюка, саме таке нехтування правилами дорожнього руху, особливо у темну пору доби, може призвести до ДТП.
 
Автор: Руслан Савуляк