У лабораторному центрі повідомили попередню причину отруєння дітей із ЗОШ №1

16:47, 18 лис. 2019
 
У лабораторному центрі повідомили попередню причину отруєння дітей із ЗОШ №1

В учнів 1-ї школи Рівного, які минулого четверга покаржилися на нудоту та погане самопочуття, попередньо діагностували норовірусну інфекцію. Про це сьогодні Суспільному повідомив керівник обласного лабораторного центру Роман Сафонов.

Одну першокласницю, з його слів, госпіталізували у інфекційне відділення міської лікарні. Ще троє учнів, які звернулися за медичною допомогою, мають легкий перебіг цієї недуги і лікуються амбулаторно. Загалом, симптоми цієї інфекції спостерігалися у 38-ми учнів початкових класів.

Гостра кишкова інфекція, збудником якої є норовірус, що передається харчовим або контактно-побутовим шляхом. У працівників харчового блоку шкільної їдальні збудників цієї інфекції не виявлено, – повідомив перші результати обстежень представник Держпродспоживслужби в області Василь Тонконоженко. І додав, що остаточні результати будуть відомі не раніше середи.

Нагадаємо, що 14 листопада на погане самопочуття та нудоту поскаржилися 17-ро дітей першого та третього класів 1-ї рівненської школи. У трьох, які звернулися за медичною допомогою, запідозрили харчову інфекцію. 

Читайте за темою:

На кишкову інфекцію захворіли діти із ЗОШ №1