У ПДМі пройшов Всеукраїнський конкурс східного танцю "Захаріт" (ВІДЕО)

16:32, 17 лис. 2019
 
У ПДМі пройшов Всеукраїнський конкурс східного танцю

Його там проводять уже в тринадцяте. На танцювальний фестиваль приїхали учасниці з дванадцяти міст України. Усього на конкурсі визначали кращих танцівниць східних танці у понад півтисячі номінацій, розповіла організаторка "Захаріту" Оксана Пінська. Дівчата змагалися у різних категоріях, які різняться за віком та рівнем танцювального досвіду. Також у рамках конкурсу був відбір на чемпіонат світу зі східних танців, який відбудеться наступного місяця у Греції.

Вікторія Коваленко, головна суддя конкурсу "Захаріт":
– Якщо говорити просто це белі денс, тобто танець живота. Дівчата змагаються у дуже багатьох стилях, це оріентал композиція, це фольклорні композиції, імпровізація. Дуже багато дітей, жінок займаються танцем живота, бо хочуть виглядати гарно та приймати участь у фестивалях і концертах, і це радує.
 
Оксана Пінська, організаторка конкурсу "Захаріт":
– Це вже тринадцятий "Захаріт" і цікавість до східного танцю не зникає. Він дуже активно розвивається, розвиваються нові напрями, хореографія, поглиблюється вивчення класичного орієнтального танцю. Він зараз дуже популярний, мегакорисний для всіх, мабуть це і є таким поштовхом для його розвитку. Є в цьому році багато нових колективів, яких я досі не бачила, дуже приємно, що наша область розширюється у плані белі денсу, нас є Березне, Дубно, Здолбунів, я вважаю, що у нас в області це дуже круто.
 
Злата і Богдана Арешини, учасниці конкурсу "Захаріт":
– Ці танці дуже пластичні, вони наділяють людину певним шармом, красою. Вони дуже корисні, дуже гарні, мені подобаються їхні рухи. Ми займаємося вже три роки. Нас завела мама, тому що вона на них ходила, коли була вагітна нами.
 
Софія Андрійчук, учасниця конкурсу "Захаріт":
– Я змагаюся за перемогу, я вже вісім років хожу на танці, це захоплююче і цікаво. Тут багато гарних костюмів і взагалі люблю танці танцювати крепко.