Здолбунівчанин намагався уникнути відповідальності – хабарем

15:25, 17 лис. 2019
 
Здолбунівчанин намагався уникнути відповідальності – хабарем

Подія трапилась вчора, 16 листопада, близько другої години ночі у Здолбунові патрульні на вулиці Чайковського зупинили автомобіль «Renault Kangoo» за порушення водієм правил керування транспортним засобом. Про це повідомила пресофіцерка Нацполіції області Катерина Загурська.

– Пасажира у салоні легковика поліцейські впізнали — це раніше судимий 42-річний здолбунівчанин. Спілкуючись із правоохоронцями, чоловік помітно нервував, а потім добровільно видав їм пістолет, який має ознаки переробки. Однак, з метою уникнення кримінальної відповідальності, запропонував службовим особам неправомірну вигоду у сумі 400 доларів або 10 тисяч гривень. Попередження про відповідальність за такі дії його не зупинили, тож поліцейські групи реагування патрульної поліції викликали слідчо-оперативну групу та задокументували злочин,розповіла пресофіцерка.

Слідчі Здолбунівського відділення поліції внесли відомості до ЄРДР за незаконне зберігання зброї та за пропозицію надання неправомірної вигоди за статтями 369 та 263 КК України. Зброю, вилучену у раніше судимого здолбунівчанина, відправили на експертизу до Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.