На кишкову інфекцію захворіли діти із ЗОШ №1 (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

14:15, 15 лис. 2019
 
На кишкову інфекцію захворіли діти із ЗОШ №1 (ВІДЕО) (ОНОВЛЕНО)

Про це Суспільному повідомив начальник відділу Головного управління Держпродспоживслужби в області Василь Тонконоженко. За його словами, вчора до управління звернулися директорка школи та підприємиця, яка харчує дітей.

17 школярів, серед яких один третьокласник, решта – першокласники, скаржаться на нудоту та погане самопочуття. Троє з них звернулися до лікарів. Спеціалісти Держпродспоживслужби розпочали епідемічне розслідування та проводять позапланову перевірку харчоблоку школи.

Наразі наші журналісти намагаються дізнатись про цю тему більше та отримати коментарі сторін. 

_________

15:00

Олена Серветник, директорка ЗОШ №1:
– Станом на сьогоднішній день до лікарів було всього три звернення. Маємо таку інформацію, що стан дітей, які вчора були хворі, значно поліпшується. І в школі працює бригада працівників Держпродспоживслужби для того, щоб з’ясувати причину. Це була ініціатива наша – написати заяву для того, щоб обстежити і їдальню, і приміщення шкільне.

Ольга Михальчук, приватна підприємиця:
– Якщо це питання може бути пов’язане з їдальнею, то я сама хочу, щоб провели перевірку. Вчора відбирали проби двічі, велику кількість, десь в одному акті у мене є приблизно 50. Обстеження всіх працівників, вся сировина, вся продукція, яка йшла. Тобто зроблена повна комплексна перевірка. Результатів я поки не знаю. Будемо чекати.

________

15:45


Василь Тонконоженко, представник Держпродспоживслужби в області:
– Дітям виставляється діагноз "гастроентероколіт", харчова токсикоінфекція. Це попередні діагнози. І до нас звернулася дирекція школи, що в них є така підозра, що в них діти хворіють, блювота в них, запаморочення, болить голова. На даний час результатів лабораторних досліджень ні по атмосферному повітрю, ні по продуктах, сировині, змивах, по обстеженню персоналу нема. Тому говорити конкретно по тому, хто винен і чи це захворювання пов’язано із перебуванням дітей у навчальному закладі – ще рано. Результати будуть не раніше понеділка.

Окрім проб у їдальні, фахівці Держпродспоживслужби області взяли також на аналізи повітря у шкільних класах на вміст шкідливих речовин. Позаяк, нещодавно у класах встановили нові меблі.

Троє дітей, які звернулися за допомогою у медзаклади, лікуються вдома, - зазначає директорка школи і додає, що учнів, які б скаржилися на нудоту, наразі не більшає. Але деякі батьки вирішили не пускати дітей до школи, доки не з’ясують причину нездужання учнів. Їдальня працює.

Олена Серветник, директорка ЗОШ № 1 Рівного:
– Тому що не з’ясовано ніяких причин і є випадки, що діти не харчувалися в їдальні, але мали такий діагноз. Повідомлень від батьків про те, що хтось знову захворів, не було жодного сьогодні, тому працюємо у звичному режимі.