Бюджет на 2020 рік прийнято: що про нього думає влада Рівного

18:29, 14 лис. 2019
 
Бюджет на 2020 рік прийнято: що про нього думає влада Рівного

Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроєкт про державний бюджет України на 2020 рік, доопрацьований з урахуванням оновленого прогнозу уряду з ростом ВВП на 3,7%.

Міністерка фінансів Оксана Маркарова назвала бюджет-2020 реалістичним і збалансованим, зазначивши, що наступного року місцеві бюджети отримають набагато більше ресурсів. За даними офіційного сайту парламенту, усі шість рівненських нардепів від партії "Слуга народу" підтримали законопроєкт, це Дмитро Соломчук, Олександр Салійчук, Олександр Ковальчук, Олександр Аліксійчук, Роман Іванісов та Сергій Литвиненко.

Що ж до голосування інших представників Рівненщини, то Яна Зінкевич з партії "Європейська Солідарність" була відсутня у сесійній залі, член депутатської групи "За майбутнє" Віктор М’ялик проголосував "за", а Соломія Бобровська з "Голосу" утрималася. Як вплине прийнятий бюджет на життя області у наступному році – в облдержадміністрації поки не коментують. Радник голови ОДА Олександр Поліщук зазначив, що чиновники нададуть коментарі після того, як вивчать документ.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

Я дуже не хотів тратити кошти міські на ПТУ, які належать державі. На щастя, місто Рівне, а вірніше область, напевне, потрапить в експеримент, де ми будемо це співфінансувати з обласною владою, і мені це подобається. У нас мали забрати акциз, тільки що прийшла смс-ка від голови Асоціації міських голів, написав, що акциз збережено. Це дуже важливо. Ми також боролися за таку річ, як зміну пропорцій ПДФО, які зберігаються в місті. Ще не отримав смс-ки, то буду аналізувати.

Олег Карпяк, голова бюджетної комісії Рівнеради:

Пройшла поправка, яка нам дозволить в містах, зокрема і в Рівному, утримувати і залишати в місті, це близько 50-60 мільйонів гривень для розвитку міста. Він нічим не відрізняється від бюджету, який попередній президент і попередня команда робила. Ми чекали завжди, що у нас був прорив. Нам обіцяли якісь революційні рішення в бюджеті. Ми вже бачимо друге читання. Немає прориву. Буде стабільна ситуація.