"Заморозити не можна будувати": облрада проситиме Київ грошей на спорткомплекс у Рівному (ФОТО, ВІДЕО)

17:35, 15 лис. 2019
 

Депутати обласної ради готують звернення до парламенту та уряду про продовження фінансування будівництва спорткомплексу на вулиці Макарова у Рівному в рамках урядової програми будівництва палаців спорту.

Автор проєкту звернення – заступник голови обласної ради Олексій Бучинський. За його словами, уряд прийняв рішення "заморозити" цю програму. Втім, на думку пана Бучинського, таке рішення може призвести до "заморожування" усього будівництва, адже з залучених вже 180-ти мільйонів половина – це саме кошти в рамках програми будівництва палаців спорту. Нагадаємо, загальний кошторис проекту – 310 мільйонів гривень.

Ці кадри відзняті журналістами Суспільного на вулиці Макарова у серпні 2019-го, тобто рівно за рік після офіційного старту будівництва там спорткомплексу для ігрових видів спорту. Тоді будівельники працювали над перекриттями першого і другого поверхів. А також монтували залізобетонні балки, на які потім мали опиратися ферми.

Так виглядає будівельний майданчик на вулиці Макарова зараз. Упродовж трьох місяців після нашого попереднього візиту тут практично повністю завершили будівництво коробки майбутнього спорткомплексу. Сьогодні на об’єкті трудяться більше сотні робітників. Зараз вони працюють над збіркою елементів металевих ферм, аби накрити будівлю.

Чотири ферми вже встановлені на свої місця. Інші – поки на землі. Паралельно тривають роботи над монтажем комплексу трибун.

Юрій Корнійчук, директор Архітектурного бюро "Янкор": 

Трибуни залізобетонні - вже виготовлені. Збірні. Починаємо їх монтаж на цих готових конструкціях.
Як вважаєте, встигнете завершити всі роботи до кінця року? (запитує журналіст)
Мусимо встигнути.

Від початку будівельних робіт влітку минулого року і дотепер компанія-генпідрядник "Архітектурне бюро "Янкор" освоїла 115 мільйонів гривень. Таку цифру Суспільному озвучив керівник фірми Юрій Корнійчук.

З обласної адміністрації в нас був аудит. І ми продовжуємо працювати. Зауваження були лише в тому плані, щоб швидше працювати, додати людей, організуватися, змінити відношення до роботи, – додає Юрій Корнійчук.

Фірма "Архітектурне бюро "Янкор" у минулому році виграла тендер на виконання першої черги робіт – зведення фундаменту, каркасу, скляних вітражів та покрівлі на суму 157 мільйонів гривень. Тендер на визначення виконавця другої черги – внутрішнього опорядження та прокладання інженерних мереж – поки не оголошено. Тим часом, депутати обласної ради вже готують звернення до Верховної Ради та уряду про продовження фінансування об’єкта в рамках програми надання субвенції з державного бюджету на будівництво палаців спорту.

Олексій Бучинський, заступник голови Рівненської обласної ради, автор проєкту звернення:

Після зміни влади, змін у Кабміні, було прийняте рішення "заморозити" програму,  не продовжувати. Можливо, в тих містах, де будівництво на стадії розробки проекту – це на них не вплине. А для Рівного, де готовність практично 65% – це критичноЗа ці півтора роки з усіх джерел фінансування ми залучили 180 мільйонів гривень. 90 мільйонів – з цієї програми. Це без ДФРР. 42 мільйони – минулий рік і 48 – у цьому. Це 90. А ще 90 – це кошти наші були і ДФРР. Якщо цю програму закриють, це значно відтермінує час завершення об’єкту. Бо ми самі не закриємо це питання.

Питання про звернення до Верховної Ради та уряду депутати Рівненської обласної ради розглядатимуть на черговому засіданні сесії – 29-го листопада.