На дискусії-тренінгу у Рівному навчали як отримувати гранти від Євросоюзу

16:35, 13 лис. 2019
 
На дискусії-тренінгу у Рівному навчали як отримувати гранти від Євросоюзу

Цікава ідея та правильно оформлена заявка, щоб отримати грант від Європейського Союзу. Таку дорожню карту напрацьовували сьогодні під час дискусії-тренінгу від представництва ЄС для громадських організацій.

Цей захід, який відбувся сьогодні у Рівному, зібрав майже сотню освітян, представників громадських організацій та благодійних фондів. Його організували експерти Представництва Євросоюзу в Україні. Учасники дискусії-теренінгу презентували власні проєкти, поділилися ідеями для грантових заявок. Потому обговорили свої пропозиції з експертами. А в другій частині зустрічі, яку організатори назвали антитренінгом "Як не отримати грант від донора", дізналися про те, як уникнути типових помилок.

Марія Ясинчук, засновниця благодійної організації "Дарунок":

У нас в БО "Дарунок" відкривається напрям навчання дітей старшої школи. Ми хочемо їм давати ази знань про певні професії і я гуглила про те, що до цього можна залучати закордонних вчителів, фінанси і т.д. Тому саме це нам було б цікаво. І всі мої запитання будуть сьогодні про це. Оптимальний варіант для мене і для всіх волонтерів "Дарунка" – це почути правильність написання грантової заявки.

Олег Кулініч, експерт з управління проєктами в галузі грантрейтингу:

– Коли підводяться підсумки конкурсу і донор оголошує організації, які стали переможцями, а всі інші не стали переможцями. А зрозуміти, чому так сталося, досить тяжко. Тому ми проводимо розбір кількох заявок для того, щоб на практиці зрозуміти, що можна покращити в тих ідеях, які вже є. А в другій частині заходу проводимо так званий антитренінг, що треба робити, аби гарантовано не отримати проєкт від європейських донорів.

Станіслав Корольков, менеджер інформаційної кампанії від представництва ЄС в Україні:

– Якщо уявити проєкти Європейського Союзу у вигляді ось такого маятника, то зараз його коливання відбувається на максимальних обертах. Все, що залишається зробити освітянам, підприємцям, працівникам культурної сфери, це викоремити з поля коливання цього маятника ті сектори, які їх цікавлять, і далі розвиватися в цьому напрямку.