Перевізники на комісії заявили, що не встановили водіїв, які відмовили дітям у пільзі

15:46, 13 лис. 2019
 
Перевізники на комісії заявили, що не встановили водіїв, які відмовили дітям у пільзі

Встановити водіїв, які відмовились за пільгою провезти за 58-м маршрутом дітей героя Небесної сотні Валерія Опанасюка – не змогли. Принаймні, у цьому членів транспортної комісії запевнили перевізники. Сьогодні їх викликали «на килим». Передувало цьому те, що, зі слів вдови Вікторії Опанасюк, в понеділок ввечері її 10-річній Софії та 7-річному Артему три поспіль водія відмовили у проїзді, через це діти близько півтори години мерзли на вулиці.

Головний спеціаліст управління транспорту Дмитро Царук Суспільному коментував, що вони клопочуть перед перевізниками про звільнення цих водіїв, якщо їх встановлять. Діти ж номерів машин не запам’ятали, лише прикмети. Далі – кілька коментарів із сьогоднішнього засідання транспортної комісії.

Вікторія Опанасюк, вдова героя Небесної сотні:
– Чи я маю всім доводити, що мої діти мають право їхати?! Чи я маю з кожною дитиною, – а в мене їх четверо, – ходити і на маршрутку їх водити, щоб їх морально ніхто не принизив?! Майте совість!

Ярослав Загиней, директор фірми-перевізника:
– Тільки я дізнався, то одразу перепитав все у своїх водіїв. Водії не підтвердили, що це факт був саме з ними на цей період часу. Наша фірма "Сагайдачний" буває з цього приводу в управлінні транспорту часто, нас викликають, якщо відбувається щось таке. Ми завжди збираємося і стараємося такі питання врегулювати.

Віктор Якимчук, директор фірми-перевізника:
– В ту хвилину я виїхав на кінцеву зупинку 58-го маршруту. Я опитав своїх водіїв. Вони ставали на коліна та казали, що такого інциденту не було. Водій каже: «я цих дітей знаю, я у них навіть не питаю посвідчення. Я їх знаю.» Я перепитав усіх водіїв…

Олександр Нестерук, голова транспортної комісії Рівнеради:
– Треба принести вибачення. Так бути не має. Тому ми ще всі маємо зібратися, запрошуйте водіїв та пані Вікторію та визначайте зустріч в будь-який час, ми зберемося і ще поспілкуємося з водіями.