У Рівному шукають водіїв 58-х маршруток, які відмовили дітям у пільговому проїзді (ВІДЕО)

18:11, 12 лис. 2019
 
У Рівному шукають водіїв 58-х маршруток, які відмовили дітям у пільговому проїзді (ВІДЕО)

За допомогою GPS у Рівному шукають водіїв 58-х маршруток, які вчора ввечері відмовили у пільговому проїзді дітям героя Небесної сотні Валерія Опанасюка. Після школи Софія та Артем не могли майже дві години дібратися до Тинного. Водії їм відмовляли, розповіла вдова Вікторія Опанасюк. Вона не мала зв’язку і не знала, де знаходяться весь цей час її діти.

Вдова героя Небесної сотні Вікторія Опанасюк розповідає, як вчора ввечері двоє її дітей після гуртків у школі не могли дістатися додому. Водії 58-х маршруток відмовляли школярам у пільговому проїзді.

– Ось на цій зупинці, біля магазину "Атлант", мої діти були змушені стояти півтори години. Вже було пізно, холодно, діти померзли дуже. Вони ніяк не могли потрапити до маршрутки, щоб потрапити додому. 

Вікторія Опанасюк, вдова героя Небесної сотні: 

– З невідомого номеру я чую голос своєї дитини Софії. А до того вона забула телефон, я не могла знайти, де вони. Їх довго не було вдома. Я почала телефонувати на англійську мову, туди вони ходять, в музичну школу – їх ніде не було. Вже з того номеру я зрозуміла, що моїх двоє дітей тут стоять півтори години. Пройшли три маршрутки, які їх не взяли. Вони відмовили в проїзді по посвідченню.

Від цієї зупинки десятирічній Софії та семирічному Артему їхати потрібно 4 зупинки. І 58-й марштрут – єдиний, який їде до їхнього дому.

Софія Опанасюк, донька героя Небесної сотні: 

Ми питали: "чи можна по посвідченнню?" Вони відповідали, що ні. Ми відходили, нам не дозволяли. Ми сідали і чекали ще маршрутку і ще. Ні там, ні там не пускали. Вчора, я тільки дві пам’ятаю. Бо третю вже не памятаю. Була зелена, і точно пам’ятаю, зелена і біла. Зелена з білим – старенька, а зелена – нова

Водіям віднедавна, розповідає Вікторія Опанасюк, діти почали показувати посвідченння багатодітної родини. Раніше вони показували інший документ – діти загиблого героя Небесної сотні.

По посвідченню загиблого, то дуже розумні деякі водії казали, що ми його намалювали. Інші казали, хай нотаріус вам зробить нотаріальне посвідчення. Тобто вони швидше брали раніше по посвідченню багатодітної родини, ніж по тому посвідченню,додає Вікторія Опанасюк.

Сьогодні на кінцевій зупинці у Колоденці водії 58-го маршруту про вчорашній випадок нічого не знають. Розповідають: їхня зміна день через день.

Віктор, водій маршрутки №58:

Я нічого не чув, я сьогодні перший день на роботі. Учасники АТО скільки не проходять, то веземо усіх. А пенсіонерів по два

Водіїв маршруток, які відмовили школярам, журналістам Суспільного знайти не вдалося. Однак, ми натрапили на водія, який врешті погодився взяти того вечора дітей.

Анатолій Самсон, водій маршрутки №58:

Вони зайшли, кажуть, що у нас посвідчення. А в нас немає такого, що ми проїхали без посвідчень. А я кажу, якщо у вас посвідченння, то в мене в салоні є. А мама каже: вони діти із Небесної сотні. Я відповів, що про це треба казати. Ми їх з радістю візьмемо, вибачайте і сідайте. 

Водіїв, які не взяли школярів за пільговим проїздом, шукають зараз і в управлінні транспорту, розповідає головний спеціаліст Дмитро Царук.

Дмитро Царук, головний спеціаліст управління транспорту Рівного:

Проблема в тому, що діти не запам’ятали ні номера автобуса, які водії відмовили їм. Ні візуально вони не знають. З мамою ми спілкувалися, вона має провести з ними розмову. Найголовніше нам – знайти цих водіїв, що відмовили. 

У місті зараз за 58-м маршрутом їздить 11 автобусів, їх обслуговує 7 перевізників, розповідає Дмитро Царук.

Вона вказала період. Це було з 16-ї до 17:40. Ми промоніторили згідно GPS даних, в цей період попали 6 автобусів. Хто саме відмовив, ми не можемо сказати. Зараз ведеться робота, щоб визначити цих водіїв,додає Дмитро Царук.

Усіх водіїв та перевізників 58-го маршруту завтра збиратимуть на комісію у міській раді, розповіла радниця міського голови Світлана Сирота. Для них проведуть виховну бесіду. Також, як повідомив Дмитро Царук, управління наполягатиме, щоб водіїв, які не взяли вчора ввечері дітей героя Небесної сотні Валерія Опанасюка, звільнили з роботи. 

________

15:45, 13 жовтня

Перевізники на комісії заявили, що не встановили водіїв, які відмовили дітям у пільзі.