На засіданні уряду відсторонили рівненського земельного чиновника (ОНОВЛЕНО)

16:12, 11 лис. 2019
 
На засіданні уряду відсторонили рівненського земельного чиновника (ОНОВЛЕНО)

Йдеться про першого заступника ГУ Держгеокадастру в Рівненській області Сергія Дубича (на фото) – він представляв структуру на сьогоднішньому засіданні. Слово взяв нардеп від партії «Слуга народу» Роман Іванісов, який представляє один з округів у парламенті:

– В нас є кричущий випадок. Є такий начальник Держгеокадастру пан Мигаль (Роман Мигаль, начальник ГУ Держгеокадастру в Рівненській області,-ред.). Як процитувало польське агентство ЗМІ, являється символом української корупції. Є його заступник, пан Дубич. (далі депутат попросив його піднятись та привітався,-ред.). Знайте, що 6 депутатів Верховної Ради рахують вас бандою. Бандою! Розумієте? Ви за три роки знищили мою Рівненщину. Понад 100 звернень до генпрокурора, прем’єр-міністрів, «рвуть» землю, підробляють документи, немає рішення сільських рад і це постійно… у нас 400 доларів беруть за переоформлення кожної сотки… Я звертаюсь до прем’єр-міністра створити негайно комісію, зробити аудит і повністю перевірити Держгеокадастр Рівненщини за останніх три роки, сказав Роман Іванісов.

Далі до Сергія Дубича звернувся прем’єр-міністр та попросив його пояснити. На що той відповів, що «Якщо є якісь конкретні факти надання неправомірної вигоди – будь ласка, є правоохоронні органи, які вправі перевірити». На питання глави уряду, чи відомо йому було про звернення, про які сказав народний депутат, Сергій Дубич відповів, що ні. А також додав, що вони намагались звернутись до польської газети, яка нібито має інформацію щодо корупції, то «такої газети не існує з 2008 року», – сказав Сергій Дубіч.

Підсумував розмову прем’єр Олексій Гончарук:
– Народні депутати представляють людей і постійно працюють з людьми. Якщо ви за три роки здобули таку репутацію народ через народних депутатів виявляє до вас свою довіру – то, вочевидь, це не просто так виникає. Тому ви відсторонені від виконання займаних обов’язків до проведення службового розслідування… Нам важливо не «полювати на відьом». Якщо є факт недовіри – ми відстороняємо людину, щоб вона не втручалась і не мала впливу. І далі два варіанти: з’ясовується, що це наклепи, або передаємо матеріали в прокуратуру, – сказав глава уряду.

Згодом нардеп Роман Іванісов на своїй сторінці у Фейсбуці зазначив, що відсторонено не тільки заступника, а й начальника ГУ Держгеокадастру в Рівненській області Романа Мигаля. Наразі Суспільне намагається зв’язатись зі згаданими посадовцями та почути їхню позицію.

Посилання на трансляцію засідання уряду. Про відсторонення можна побачити із 1 год. 07хв. 40 сек. 

________
16:50

Сергій Дубич, перший заступник начальника головного управління Держгеокадастру в області у коментарі Суспільному:
– Я є на місці, якщо буде комісія. А я думаю, що вона буде, бо слово прем’єр-міністра має бути виконане. Я за це не переживаю. Будь ласка, приїжджайте, перевіряйте. Хай комісія перевіряє. Друге питання... За свої звинувачення пан Іванісов, якщо він пан дійсно – повинен вибачитися особисто переді мною і начальником Держгеокадастру.