Вкрали скриньку: у БФ "Скарбниця Надії" попередили про можливе шахрайство

10:48, 11 лис. 2019
 
Вкрали скриньку: у БФ

«В одному з мінімаркетів вкрадена наша прозора скринька для благодійних пожертв. Протягом вихідних було три дзвінка від різних людей, які перепитували мене: а ви справді направляєте по місту людей? Вони бачили жінку такого старшого віку, яка збирає по місту кошти і представляється від благодійного фонду «Скарбниця Надії».

Про це у ефірі програми «Тема дня» на Суспільному розповіла керівниця «Скарбниці Надії» Мар’яна Рева. Цей благодійний фонд – один із найавторитетніших у Рівненській області, також він – один із найстаріших.

Мар’яна Рева закликала не довіряти так званим «скриночникам» та зазначила: «Ми збираємо кошти на вулиці лише тоді, якщо у Рівному відбувається фестиваль чи ярмарок, це погоджено з організаторами і вони оголосили це зі сцени. Це буває досить рідко, це разові акції, до яких залучається 2-3 волонтера. Порядні благодійні фонди, які я знаю, не випускають на вулицю волонтерів зі скриньками збирати кошти. Просити на вулиці жалісливим тоном – у благодійності вважається не дуже хорошим тоном. І така людина безкоштовно працювати не буде. Я не знаю, про які суми йдеться, але досить багато хлопців і дівчат ходять та збирають кошти – значить, це вигідно. Наші люди часто жертвують таким особам. А там є неповнолітні, алкозалежні».

Бажаєте знати більше про тему вуличного шахрайства? Тоді вмикайте ефір «Теми дня»: