"Перло многоцінне": у Рівному оголосили переможців літературного конкурсу (ВІДЕО)

16:19, 7 лис. 2019
 

Переможців літературного конкурсу «Перло многоцінне» оголошували сьогодні в обласній бібліотеці. Всього до журі потрапило 1000 творів. Їх автори - школярі Рівненщини, з яких обрали 30 найкращих у трьох номінаціях: поезія, проза та публіцистика. Про що цьогоріч писали юні автори – у матеріалі.

Анастасія Лящук, переможниця конкурсу:
– Не передати, наскільки я зараз щаслива. Це я просто тут так стою, щоб не кричати, але взагалі дуже щаслива, і я вважаю, що це – моя маленька перемога. 

Анастасія Лящук почала писати з першого класу, а у свої 15 років вирішила спробувати сили в щорічному обласному літературному конкурсі "Перло Многоцінне". Дівчина зайняла друге місце в номінації "проза". У майбутньому планує видати власний бестселер.

Сергій та Світлана Лящуки, батьки письменниці:
– Дуже раді, звичайно, за дочку, дуже приємно, що виграла вона в такому конкурсі. Здивувався, що в неї є такий талант. В мене таких талантів нема, але я дуже зрадів, що в дочки такий талант виявився.

Один з тих, хто оцінював літературні здібності конкурсантів – письменик Євген Шморгун.

Євген Шморгун, голова журі:
Мені було цікаво, як розвивається художнє мислення в учня, адже в конкурсі беруть участь і минулий рік, і позаминулий, і цей, і я йду, і бачу навіть декого з молодших класів, а декого – навіть ще в школу не ходить, а вже починає брати участь у конкурсі.

Іван Вєтров, голова товариства "Просвіта" в області:
Окрім тих загальнолюдських ціностей, про які вони пишуть: про Батьківщину, про батьків, про любов до природи, про рідну мову, на жаль, додалася тематика війни. Деякі твори ми не можемо дочитати до кінця, наскільки цей біль пронизує дітей.

30 найкращих творів ввійдуть у збірник "Проріст". Ті, хто хоче взяти участь у наступному щорічному конкурсі, можуть вже надсилати свої художні твори до Всеукраїнського товариства «Просвіта». 


Список переможців конкурсу – ТУТ.